Shikoku

Swipe

Matsuyama

Matsuyama (515.000 inwoners) is. de hoofdstad van de prefectuur Ehime. Toch heeft deze stad een soort provinciale charme weten te bewaren. Rond de stad floreert de katoenindustrie, het boerenbedrijf, de porseleinindustrie en het pottenbakken.

In de stad staan twee bezienswaardigheden. Allereerst kunt u een bezoek brengen aan het authentieke kasteel van Matsuyama en vervolgens gaan genieten van de warmwaterbron Dogen Onsen.

Het kasteel van Matsuyama

Het kasteel van Matsuyama staat in het centrum van de stad op de top van de heuvel Katsuyama. Het kasteel is gerestaureerd met gebruikmaking van traditionele materialen; vandaar dat het kasteel er nog precies hetzelfde uitziet als toen het 350 jaar geleden gebouwd werd door Yoshiakira Kato. Vanuit de kasteeltoren heeft u een goed uitzicht op de stad en omgeving.

Dogen Onsen

De warmwaterbron Dogen Onsen wordt reeds 3.000 jaar door de mens gebruikt. Het drie verdiepingen tellende houten badhuis Shinrokaku is voor iedereen tegen betaling toegankelijk. Baden in deze schitterende omgeving is een unieke ervaring, een ervaring die u deelt met keizers, monniken, priesters, boeren en kunstenaars. Zij allen maakten de afgelopen honderd jaar gebruik van dit unieke badhuis. Als u naar het eiland Shikoku reist, dan is het zeer aan te bevelen om een bezoek te brengen aan dit typisch Japanse badhuis.

Ten zuiden van het badhuis ligt de tempel Ishite. Hij is de 55ste in de rij van 88 tempels van de beroemde Shikokupelgrimstocht.

Trein, luchthaven, kabelbaan en tram Matsuyama:

-, Matsuyama: Neem op het treinstation Takamatsu de JR Yosan- spoorlijn (express) en stap drie uur later uit op het treinstation Matsuyama.

Matsuyama beschikt over een luchthaven.

-, Het kasteel van Matsuyama: Neem bij het treinstation Matsuyama de tram en stap na 15 minuten uit bij de voet van de heuvel Katsuyama. Daar brengt een kabelbaan u binnen 7 minuten bij het kasteel. U kunt de heuvel natuurlijk ook lopend beklimmen.

-, Dogen Onsen (Shinrokaku): Neem bij het kasteel (of bij het treinstation) de tram en stap na een kwartier uit bij de laatste tramhalte, Dogen Onsen (Spa) geheten.

-, De tempel Ishite: Neem bij het badhuis Shinrokaku (Dogen Onsen) de bus en stap na 5 minuten uit bij de tempel. U kunt dit traject (circa 1.200 m) ook lopend afleggen.

10 prachtige bestemmingen in Matsuyama en Japan