Shikoku

Swipe

Tokushima

De voormalige kasteelstad Tokushima (267.000 inwoners) is beroemd om haar jaarlijks terugkerende dansfestival Awa Odori. Dit festival van de midzomernacht wordt halverwege de maand augustus gevierd, leder toeristeninformatiebureau in Japan kan u informeren over de juiste data. Na zonsondergang vullen circa 50.000 dansende mensen de straten van de stad. Het kleurrijke dansfeest trekt jaarlijks rond de één miljoen toeschouwers, afkomstig uit geheel Japan. Het feest ontstond eeu-wen geleden spontaan toen de plaatselijke kasteelheer zijn onderdanen een dag vrij gaf. De plaatselijke bevolking was zo blij dat zij de hele dag en avond op straat bleef om te dansen.

Van het kasteel zijn alleen wat bouwvallige fundamenten bewaard gebleven; zij liggen in het park van Tokushima. U kunt nog wel de tuin van het kasteel bezichtigen. Deze fraaie landschapstuin is zeker een bezoek waard.

Op de top van de heuvel Bizan ligt het gelijknamige park. Vanaf de top heeft u een goed uitzicht op de Binnenzee en de stad Tokushima.

Naruto

Op een afstand van 10 km ten noordoosten van Tokushima ligt het stadje Naruto. In de 1.340 m brede zeestraat Naruto ontstaan tijdens de bewegingen van eb en vloed bruisende draaikolken met een diameter van soms 20 m. U heeft een goed zicht op de ontzagwekkende draaikolken vanuit het park van Naruto (Naruto Koen) op het eiland Ogeshima, ten noordoosten van het stadje Naruto. Eventueel kunt u gebruik maken van rondvaartboten die op veilige afstand van de draaikolken varen.

De berg Tsurugi

De berg Tsurugi (met een hoogte van 1.955 m) ligt op een afstand van 80 km ten westen van Tokushima. De berg Tsurugi is de op een na hoogste berg van Shikoku. U kunt de top van deze berg als volgt bereiken: u neemt in Anabuki de bus naar Minokoshi (40 km). In Minokoshi stapt u over in een stoeltjeslift die u vlak onder de top brengt. Vanaf dit punt klimt u in circa 45 minuten naar de top van Tsurugi-san. Als u over voldoende tijd en een tent beschikt, dan kunt u in twee dagen de afstand tussen Anabuki en Tsurugi-san lopend overbruggen. Het pad volgt grotendeels de bedding van de rivier de Anabuki die op de berg Tsurugi ontspringt.

Ten noorden van Anabuki staan de bekende aarden pilaren (Dochu). Deze unieke zandstenen pilaren zijn ontstaan door langdurige erosie (zo'n 200 miljoen jaar!).

Awa-lkeda

Op een afstand van 45 km ten westen van Anabuki ligt het stadje Awa-lkeda. Vanuit Awa-lkeda kunt u per trein zuidwaarts rijden naar Oboke en Koboke. Beide stadjes worden getypeerd door de aanwezigheid van zeer fraaie rotsformaties, die goed zichtbaar zijn vanaf een rondvaartboot die op de rivier Yoshino vaart. Ten oosten van Oboke ligt het bezienswaardige ravijn lyadani.

trein, bus en veeerboten Tokushima:

-, Tokushima: Neem in Takamatsu de JR Kotokuspoorlijn (express) en stap na anderhalf uur uit op het treinstation Tokushima.

Voorts heeft de stad veerbootverbindingen met onder meer Osaka, Kobe, Tokyo en Fukura (eiland Awaji). Tokushima is in het bezit van een luchthaven.

-, Het park van Tokushima: Het park ligt op een afstand van 500 m ten oosten van het treinstation Tokushima.

-, Naruto: Neem op het treinstation Tokushima de JR-trein noordwaarts en stap na 44 minuten uit op het treinstation Naruto.

Voorts heeft Naruto een veerbootverbinding met Fukura op het eiland Awaji.

-, Het park van Naruto (eiland Ogeshima): Neem in Naruto de bus en stap na 20 minuten uit bij het park.

-, Anabuki: Neem in Tokushima de JR Tokushimaspoorlijn richting Ikeda en stap uit op het treinstation Anabuki.

-, Aarden pilaren: Neem in Anabuki de bus en stap na 15 minuten uit bij de aarden pilaren.

-, Awa-lkeda: Neem in Anabuki de JR Tokushimaspoorlijn en stap uit op het treinstation Awa-lkeda.

Of neem in Tadotsu de JR Dosanspoorlijn zuidwaarts, via Zentsuji en Kotohira (zie Kotohira), en stap uit op het treinstation Awa-lkeda.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tokushima en Japan