Shikoku

Swipe

Uwajima

De havenstad Uwajima, gelegen aan de Uwajimabaai, ligt in het westelijk deel van de prefectuur Ehime. In de wateren van de Uwa Zee worden prachtige parels gecultiveerd, die van een zeer goede kwaliteit zijn en in geheel Japan gretig aftrek vinden.

Stierengevechten Uwajima

Uwajima is tevens de stad van de stierengevechten (togyu), een traditie die reeds 400 jaar lang onafgebroken bestaat. Twee stieren worden tegenover elkaar in een ring gezet. Als de ene stier de andere uit de ring duwt, dan is het gevecht afgelopen en heeft de sterkste gewonnen. Een regel die ook bij het sumoworstelen wordt toegepast. Tegenwoordig vechten de stieren voornamelijk met elkaar voor toeristen.

Kasteel van Uwajima

In de stad staat het 370 jaar oude kasteel van Uwajima. Het kasteel verkeert nog in zijn oorspronkelijke staat en is zeer bezienswaardig. Het is niet duidelijk wanneer precies de eerste steen van dit kasteel gelegd werd. Zeker is dat in 1595 de kasteelheer Todo Takatora het kasteel geheel heeft gerestaureerd.

Heiligdom Taga Jinja

Voorts kunt u een bezoek brengen aan het heiligdom Taga Jinja, waar vrouwen bidden in de hoop snel zwanger te raken. Bovendien kunnen verliefde paren in dit heiligdom hun seksuele horizon verbreden: het heiligdom staat namelijk vol met niets verbloemende erotische voorwerpen en schilderingen.

Nametoko 

Ten zuidoosten van Uwajima ligt het aantrekkelijke ravijn Nametoko met watervalletjes, bossen, stroomversnellingen en schitterende granieten rotsformaties. Het ravijn maakt deel uit van het Nationale Park Ashizuri- Uwakai.

Tuinen Nanrakuen

Ten zuidwesten van de stad ligt het park Nanrakuen. In de fraaie tuinen van dit park (het grootste van Shikoku) heeft men getracht om moderne en traditionele tuinontwerpen met elkaar te verenigen. Een poging die geslaagd te noemen is.

Trein en bus Uwajima:

-, Uwajima: Neem in Matsuyama, Yawatahama of Takamatsu de JR Yosanspoorlijn en stap uit in Uwajima.

-, Het park Nanrakuen: Neem in Uwajima de bus en stap na 30 minuten uit bij het park Nanrakuen.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Standplaats

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uwajima en Japan