Šibenik-Knin

Swipe

Krka Nationaal Park

Veel inwoners van Šibenik ontvluchten bij mooi weer de stad. Ze trekken het achterland in, vaak met als doel het Krka nationaal park. Ook voor toeristen is het park een brok natuur dat een bezoek meer dan waard is, al is het aan te bevelen dat niet gedurende het weekeinde te doen.

De rivier Krka, aan de boorden waarvan het park is gelegen, baant zich een weg door het park, daarbij vele hoogteverschillen in het karstgesteente overbruggend. De Skradinski buk, met 17 trappen over een lengte van 400 meter, brengt het water 46 meter lager. Enkele van de watervallen zijn meer dan 100 meter breed. Op diverse plaatsen zijn voorzieningen aangebracht om de bezoeker maximaal van dit stuk natuurschoon te laten genieten.

Via het Proklanskomeer bereikt de rivier het ruim 10 kilometer verderop gelegen Šibenik en eindigt zijn tocht in de Adriatische Zee. Vooral in de winter en in het voorjaar, als de rivier veel water aanvoert, kan de Krka zeer snel stromen. In het park lijkt de rivier soms verdwenen. Over een grote oppervlakte, schijnbaar drassig terrein vervolgt deze niettemin zijn weg en wordt plotseling weer rivier. Het gebied is rijk aan wild en de vogelliefhebber zal er een lustoord aantreffen, in het park zijn bijna 230 verschillende vogelsoorten geteld. Heel bijzonder is dat u er sinds kort weer deel kunt nemen aan de valkenjacht.

 

10 prachtige bestemmingen in Krka Nationaal Park en Kroatië