Šibenik-Knin

Swipe

Skradin

De watervallen in de rivier Krka, Skradinski buk, ontlenen hun naam aan dit dorp. Skradin ligt midden in een natuurgebied, aan de oever van de rivier. Het plaatsje ademt het verleden. De Romeinen woonden er al en noemden het Skardorsa. In 530 werd het al genoemd als een bisdom, de bisschoppelijke kerk werd in 1830 verwoest. In de huidige parochiekerk kunt u waardevolle fresco’s en iconen bewonderen. U kunt dan meteen een kijkje nemen in het voormalige Turkse fort.

Op een half uurtje rijden van Skradin bevindt zich een archeologisch interessant gebied, waar nog steeds opgravingen plaatsvinden en vondsten van betekenis worden gedaan. Het is mogelijk om de plaats te bezoeken.

In de nabijheid bevindt zich het plaatsje Dubravica met Blatuša, de botanische tuinen.

Kunstliefhebbers moeten een bezoek brengen aan het 6 kilometer verderop gelegen Visovac, een franciscanenklooster, gebouwd in 1445 waar een grote collectie kunstvoorwerpen te bewonderen valt. Het klooster bevindt zich op een eilandje in de rivier Krka.

 

Hotel Croatia

Ben je na een jaar lang hard werken ook zo toe aan rust? Even lekker je batterij opladen en bijkomen van de...

v.a. 424.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Skradin en Kroatië