Siem Reap

Swipe

Siem Reap

Siem Reap strekt zich over een lengte van 3 kilometer uit langs beide overs van de gelijknamige rivier. Vanaf het nabijgelegen internationale vliegveld van Siem Reap is het maar vijf kilometer naar de historische stad Angkor. Siem Reap zelf ligt op een afstand van slechts 5 kilmeter van de internationale luchthaven. Daar kunt u bij de toeristeninformatiecentra folders krijgen over de meer dan honderd monumenten in Angkor. In Angkor zijn geen hotels dus u zult uw nachten in Siem Reap moeten doorbrengen. Dat is overigens geen straf, omdat het hier goed toeven is en Angkor eenvoudig per tuk-tuk of fiets (maar pas op: het is vaak te warm om plezierig te kunnen fietsen!) bereikbaar is.

De Old Market/Pub Street is het belangrijkste toeristencentrum van de stad met veel hotels, restaurants, souvenierwinkels, nachtclubs en winkelmogelijkheden. Een prima plek om te verblijven als u in de avonduren wat wilt rondwandelen. Langs de weg naar Angkor en de Airport Road vindt u ook veel restaurants en hotels. Budget hotels vindt u onder meer in het gebied rondom de Wat Bo en in het Taphul Village gebied. Bovendien vindt u veel hotels, restaurants en winkeltjes langs de Sivutha Blvd (Boulevard). De beste manier om Angkor te bezichtogen is volgens mij met een tuk-tuk die u voor een dag, uiteraard inclusief chauffeur, kunt huren. Zij hebben vaak de prijzen in hun tulk-tuk hangen voor een dagexcursie (de belangrijkste bezienswaardigheden), of een meerdaagse excursie (met nog meer bezienswaardigheden). Betaal nooit meer dan per dag; u weet nooit zeker of uw rijder de volgende dag terugkeert. Een betrouwbare manier is om een tuk-tuk via uw hotel of guesthouse te huren.

Rondreizen

Groepsrondreis Laos/Cambodja

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Laos en Cambodja worden veel optionele wandel- en fietstochten aangeboden. We overnachten in hotels die variëren van...

v.a. 2799.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Siem Reap en Cambodja