Sofia

Swipe

De ligging van Sofia

Sofia is, na Madrid, de hoogstgelegen hoofdstad van Europa. De gemiddelde hoogte van 550 meter zorgt ervoor dat het in de zomer maar zelden te warm is om het uit te kunnen houden. In het najaar is de temperatuur uitgelezen om er allerlei dingen te ondernemen. De winters kunnen er behoorlijk koud zijn en in het voorjaar blijft het mede daardoor lang fris. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 14°C.

Dankzij de ruime opzet van de stad vindt men overal tuinen en parken, een belangrijke compensatie voor het drukke verkeer met de daarmee gepaard gaande luchtverontreiniging in het centrum van de stad. In verhouding tot de omvang van de stad valt het drukke centrum wat oppervlakte betreft overigens wel mee. Men bereikt het centrum heel snel, komt dan in een nauw gedeelte terecht rond Osvoboditel waar het uitkijken geblazen is en na een minuut of tien is de grootste drukte alweer achter de rug.

Vanuit de stad kan men alle kanten op en het is misschien wel daarom dat Sofia zeer populair is voor een langer verblijf. De stad wordt als het ware omsloten door bergen met in het noorden het Balkangebergte, in het zuiden het Rilagebergte en in het oosten het Middelgebergte. Zuidwestelijk van de stad, op een afstand van minder dan 10 kilometer, ligt, in letterlijke zin, de blikvanger: Vitosha. Al eeuwenlang is een tocht naar deze pieken een van de meest geliefde uitstapjes van de inwoners van Sofia zowel in de zomer als in de winter. Kortom, de ligging van de stad maakt dagtochten in de omgeving zeer eenvoudig.

Sol Marina Palace

Het 4-sterren hotel, Sol Marina Palace is een uitstekende plek voor een onvergetelijke zomervakantie in Bulgarije. Op het dak van het hotel...

v.a. 444 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De ligging van Sofia en Bulgarije