Spanje in vogelvlucht

Swipe

Middellandse Zee

De Spaanse Middellandse Zee heeft meer te bieden dan toeristenstranden en lege arena’s. Sinds de Grieken spreekt ze tot de verbeelding van dichters en filosofen. In de Oudheid werd het door land omsloten water van Mare Nostrum (Onze Zee), met in het westen de Zuilen van Hercules (Gibraltar en Ceuta), als het middelpunt van de wereld beschouwd.

Als bakermat van de westerse beschaving hebben de Middellandse Zee en haar oeverstaten een doorslaggevende rol gespeeld in de ontwikkeling van Europa. Nog steeds is de ‘middenzee’ van de Oude Wereld de drukst bevaren zee ter wereld en is wat het toerisme betreft synoniem met strand, zon en vakantie.

Dat de Spaanse toeristenindustrie afhankelijk is van de Middellandse Zee, is nergens beter te zien dan op de Balearen. De eilanden vormen binnen het Spaanse koninkrijk een van de 17 autonome regio’s en bieden precies datgene waar de meeste toeristen van dromen: een soepel in elkaar overvloeiende combinatie van strand- en nachtleven.

Maar wie het hoogseizoen weet te mijden, zal ontdekken dat de eilanden ook rust en een schitterende natuur te bieden hebben.

10 prachtige bestemmingen in Middellandse Zee en Spanje