St. John’s

Swipe

Quidi Vidi Village

Aan de oostzijde van de heuvel Signal Hill in hoofdstad St. John's van de Canadese provincie Newfoundland and Labrador is een voormalig vissersdorpje dat nu een stadswijk is maar toch het oude karakter heeft weten te behouden: Quidi Vidi Village. De eerste huizen daarvan dateren uit de zeventiende eeuw. Het is vanaf Signal Hill Road oostwaarts bereikbaar via Quidi Vidi Road en ligt aan een inlandse baai, beschut door rotsen en heuvels.

Quidi Vidi Battery

Boven op de rotsen, uitkijkend over dit dorp en de zee staat het gereconstrueerde vestingwerk Quidi Vidi Battery. Dat dateert uit 1762 en was door de Fransen gebouwd ter verdediging tegen Britse aanvallers. Het was een laatste stuiptrekking om voet op Noord-Amerikaanse bodem te behouden. Toen de Britten hier de baas werden, breidden zij de stelling uit en versterkten ze die om eventuele invallen van Amerikanen het hoofd te kunnen bieden. Aan de hand van opgravingen en oude tekeningen zijn geschutstellingen en bouwwerken gereconstrueerd naar de situatie in 1812. In het wachthuis zijn gidsen present die uitleg geven over hoe de soldaten destijds leefden en werkten. De Battery staat aan Cuckold’s Cove Road en is open van eind mei tot eind september.

Mallard Cottage

In Quidi Vidi Village aan 2 Barrow’s Road staat het huisje Mallard Cottage. Dat behoort tot de oudste woningen in de provincie Newfoundland and Labrador. Het dateert van circa 1750 en is sindsdien nauwelijks veranderd, hoewel er wel moderne voorzieningen als stromend water, verwarming en elektriciteit zijn aangebracht. De Mallard-familie hield zich bezig met visserij en agrarische activiteiten. Tegenwoordig is het een historisch monument dat is te bezoeken, ook al zit in een deel ervan een winkel met antiek, boeken, maritieme voorwerpen en handvaardigheidsproducten.

10 prachtige bestemmingen in Quidi Vidi Village en Oost-Canada