State Capitol

Swipe

State Capitol

Het State Capitol in Denver, gebouwd in 1886, wordt vooral bezocht vanwege de inscriptie op de trap voor de ingang. Op de dertiende trede staat namelijk gebeiteld dat je precies 1 mijl boven de zeespiegel staat.

Maar het gebouw, van waaruit de bestuurders van Colorado werken, biedt meer. Zo is er een enorme met goud beklede koepel van 83 meter hoog. Momenteel wordt de koepel gerestaureerd en hangt er zeildoek overheen en de verwachting is dat deze in 2014 klaar is. Ondanks dat je de buitenkant niet kunt zien is het interieur interessant genoeg om een kijkje te nemen.

Op de wanden van de eerste verdieping zijn grootse muurschilderingen aangebracht en je kunt een expositieruimte bezoeken met steeds wisselende werken. Verder is hier ook de kamer waar de gouverneur van Colorado zijn gasten ontvangt.

De tweede verdieping biedt toegang tot het de ruimtes waar het Huis van Afgevaardigden en de Senaat bijeenkomen. Op de derde verdieping heb je toegang tot een aantal kunstgalerijen. Zo zie je de portretten van alle Amerikaanse presidenten tot nu toe en een enorme quilt gemaakt door vrouwen uit de omgeving.

Locatie: 200 E Colfax Ave, Denver, CO 80203

10 prachtige bestemmingen in State Capitol en Denver