Steden en Plaatsen rondom Orlando

Swipe

Steden en Plaatsen rondom Orlando

Naples

In ongeveer vier uur rij je naar de leuke stad Naples in Florida. Naples biedt witte zandstranden, uitgebreide winkelmogelijkheden, kunstgalerijen en golfbanen. Vanuit deze stad kun je ook gemakkelijk reizen naar het geweldige Everglades National Park. Er zijn een aantal die Naples nog meer de moeite waard maken, zoals de zogenaamde boardwalk-wandeling ‘Corkscrew Swamp Sanctuary’, een bezoek aan Jungle Larrys Zoological Park, het Conservatory Nature Center, en de Old Market Place. Tot slot kun je voor een unieke beleving een vaartocht maken met een catamaran.

Fort Lauderdale

Een dagtocht naar Fort Lauderdale is erg leuk en kost ongeveer vier uur rijden. Fort Lauderdale is bekend vanwege haar mooie stranden en cultuur. Je kunt er met een echte gondola door de grachten varen en lekker flaneren op de promenade langs het strand. Er zijn historische wijken, maar ook straten met trendy winkels en kunstgalerijen.

St. Petersburg

De stad St. Petersburg is de trotse bezitter van het Salvador Dali Museum in Florida, dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Het bevat de grootste collectie ter wereld van de befaamde kunstenaar, zoals een trap in de vorm van een DNA-keten en een zwevende glazen koepel. Het nieuwe museum is in 2011 geopend en heeft een oppervlakte van meer dan 6.000 vierkante meter.

Een andere hotspot is het Fort De Soto Park, waar de overweldigende natuur bezoekers uit binnen- en buitenland in verwondering brengt. En natuurlijk kun je ook in deze stad aan de Golf Van Mexico in Florida heerlijk op één van de stranden liggen.

Fort Myers

Fort Myers is een leuk en populair stadje waar je lekker op het strand kan zonnebaden, uren kunt winkelen en ontspannen kunt vissen. Langs de boulevard staan duizenden palmbomen, waardoor het ook wel de ‘City of Palms' wordt genoemd.

Twee wereldberoemde uitvinders, Henry Ford en Thomas Edison hebben in Fort Myers gewoond, en je kunt een bezoek brengen aan hun landgoederen.

Via het stadje kun je met een ferry naar Sanibel Island, een paradijselijk eiland vol bijzondere flora en fauna. Je kunt er ook heerlijke visschotels krijgen in één van de vele goede restaurants.

Tampa

Het tropische havenstadje Tampa biedt een bijzondere aanblik en sfeer. Je ziet er historische minaretten, weelderige exotische bloemen, uitgestrekte stranden en moderne architectuur.

Er is een aantal pretparken in Tampa, maar je kunt er ook terecht wanneer je van opera en theater houdt. Tampa staat ook bekend om haar multiculturele keuken, met veel verse vis en ’s avonds kun je er heerlijk dansen en genieten van bars met live muziek.

Vanuit Tampa kun je met een cruise naar de steden Cozumel en Key West varen en in de stad zelf zijn meerdere interessante musea en attracties.

Florida Keys

Eén van de mooiste plekken in Florida, en volgens sommigen zelfs in de hele wereld, is de werkelijk schitterende eilandengroep Florida Keys. Paradijselijke en zonovergoten witte stranden, varen, duiken, snorkelen, zeilen en vissen. Het kan allemaal in deze zogenaamde ‘American Caribbean’.

De eilanden zijn verbonden met lange bruggen en kunnen ook afzonderlijk worden bereikt per boot.

Het eerste eiland dat je aandoet is Key Largo, waar je prachtig kunt duiken en snorkelen. Het volgende eiland is Islamorada, dat bekend staat vanwege de mogelijkheden om er te (sport)vissen. Daarna volgt Marathon, een populair vakantie eiland, waar talloze resorts in alle behoeften voorzien. Vervolgens komen de eilanden Big Pine Key en de Lower Florida Keys. Hier kun je genieten van een relaxte sfeer en lekker ronddobberen met een boot. Het is ook leuk om met een excursie mee te gaan naar Looe Key, waar je kunt duiken en snorkelen en vogels kunt spotten. Tot slot volgt Key West, een adembenemende plek met kleurrijke zonsondergangen en waar je geweldig kunt uitgaan.

Bij Key West vind je ook de Florida Keys National Marine Sanctuary, waar je veel leert over de Florida Keys en de flora en fauna.

10 prachtige bestemmingen in Steden en Plaatsen rondom Orlando en Orlando