Stockholm

Swipe

Gamla Stan

De Gamla Stan is Stockholm oudste gedeelte en een levend museum. Stap terug in de tijd in 10 minuten lopen van het Centralstation van Stockholm: de Gamla Stan is een officiële woonwijk, maar tevens de bakermat van de huidige hoofdstad. Het centrale eiland in het meer Mälaren (lokaal Saltsjön genoemd) ziet regent Birger Jarl in 1252 aan als dé perfecte locatie voor een nederzetting die het binnenland kan beschermen tegen aanvallen van buitenlandse vloten.

In de Gamla Stan is en wordt geschiedenis gemaakt en gelukkig kunnen de meeste gebouwen van de afgelopen eeuwen nog live getuigen van wat er binnen hun muren en voor hun deuren heeft plaatsgevonden. Ontmoet ze in smalle straten, donkere gewelven en met bobbelstenen bedekte pleinen. Zorg dat je rond lunchtijd in de Gamla Stan bent en je kunt de wisseling van de wacht zien bij het enorme koninklijk paleis of een van de vele musea in het rond het paleis bezoeken.

Vakanties in Zweden

Zweden > Värmland > Uddheden-Accommodatie

Naturcamping Lagom

De natuurcamping ligt aan het meer Lillsjön waarin gezwommen kan worden en in het bos aan de rand van het dorp. De...

v.a. 1470.00 p.p.

Zweden > Jämtland > Järpen-Accommodatie

Kallsedets Fjällcenter

Het terrein ligt aan het Juvuln Meer en vlak bij de 336. Een alternatieve route naar Noorwegen voor wie de E14 wil...

v.a. 1260.00 p.p.

Zweden > Gävleborg > Hedesunda-Standplaats

Hedesunda Camping

Parkachtige camping op een eilandje in de Dalälven in een water- en bosrijke omgeving, bereikbaar via een brug. De niet afgebakende staanplaatsen...

v.a. 185.83 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gamla Stan en Zweden