Stranden

Swipe

Stranden

Cocoa Beach

Cocoa Beach ligt op ongeveer een uur rijden van Orlando bij de zogenaamde Space Coast in Florida. Het is een perfecte locatie om een lekker dagje te zonnen en zwemmen. Lokale bewoners van Orlando gaan regelmatig naar dit strand voor een heerlijk dagje uit.

Voor meer avontuur leent Cocoa Beach zich ook prima. Zo kun je er parasailen, diepzee vissen en zelfs een gokje wagen op een boot met casino. Er zijn veel verschillende restaurantjes op en aan het strand en ’s avonds kun je genieten van live muziek in één van de gezellige cafés.

Er zijn meerdere stranden bij Cocoa Beach, met ieder hun eigen charme. Zo kun je bij het populaire Alan Shepard Beach Park van een afstandje space shuttles gelanceerd zien worden.

Een andere bekende plek is Canaveral Pier, waar je een goed restaurant en een lounge club vindt. Wanneer je openlijk surfers wilt bewonderen, is dit ‘the place to be’. Meer zin in een cultureel uitstapje? Ga dan naar het Brevard Museum, waar je naast antieke voorwerpen ook meer te weten kan komen over de geschiedenis van het gebied.

Daytona Beach

Daytona Beach ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Orlando en is één van de weinige stranden waar je met een auto op het strand mag rijden en hem uit mag pakken. Daarna parkeer je de auto op één van de parkeerplaatsen en kun je de hele dag genieten van een fantastisch ontspannen dagje strand.

Er zijn allerlei leuke attracties voor het hele gezin in en rond Daytona Beach, waaronder een geweldig waterpark. Vlakbij ligt het prachtige historische stadje St. Augustine, waar je onder andere de ‘Fountain of Youth’ (fontein van de eeuwige jeugd) kunt bekijken. Op een kleine afstand bij Mosquito Inlet staat de hoogste vuurtoren van Florida, Ponce de Leon Inlet Light Station. Vanaf het hoogste punt heb je een weids uitzicht over de kustlijn van Florida.

In het amusement centrum Daytona Lagoon zijn verschillende attracties en spannende achtbanen voor alle leeftijden. Je kunt er ook karten, mini-golfen en laserschieten.

Meer in ongerepte natuur en onverwachte attracties? Ga naar Gamble Place bij Spruce Creek in Port Orange. Dit enorme park bevat talloze wandelpaden en, leuk voor kinderen, een replica van het huis van sneeuwwitje. Een andere toeristentrekker is ‘Disappearing island’ bij Ponce de Leon Inlet. Het eiland is alleen te zien tijdens eb en kan slechts worden bereikt met een boot. Vanaf het eiland kun je nu en dan een zeldzame zeekoe en veel dolfijnen spotten.

Melbourne Beach

Nog een strand waar je binnen twee uur kunt zijn is Melbourne Beach. Het is een mooi wit zandstrand, waar het over het algemeen wat minder druk is.

Vlakbij is het McLarty Treasure Museum, dat is gebouwd op de plek waar in 1715 overlevenden van een orkaan op zee een kamp hadden opgeslagen. Er zijn vele spannende legenden rond deze plek, waar verborgen schatten, piraten en dieven een rol in spelen.

Wanneer je wilt vissen is Honest John's Fish Camp een uitstekkende plek. Ooit een boer werd Honest John Smith in zijn latere leven een commerciële visser. In de natuurlijke visvijver met mangroves kun je vrijwel gegarandeerd forel en baars vangen.

10 prachtige bestemmingen in Stranden en Orlando