Supreme Court

Swipe

Washington D.C.

De Supreme Court (hooggerechtshof) van Washington DC had lang geen eigen gebouw. Pas in 1935, meer dan 140 jaar na de oprichting, ontwierp de architect Cass Gilbert de statige marmeren constructie waar het hof sindsdien huist.

Het leuke van dit gerechtsgebouw is dat je zelf een zitting mee kunt maken. Vanaf oktober tot en met april is het mogelijk om iedere maandag, dinsdag en woensdag een juridische sessie bij te wonen. Wees er wel op voorbereid dat je in een lange wachtrij terecht komt (soms tot wel 3 uur) en geen enkele garantie hebt op een plaatsje. Intussen heb je wel uitgebreid de tijd om het machtige gebouw aan de buitenkant te bekijken. Via de website van de Supreme Court kun je meer informatie verkrijgen over de specifieke onderwerpen en de data waarop deze aan bod komen.

Van mei tot oktober kun je overigens wel op maandag een bijeenkomst bijwonen, maar er worden dan geen uitspraken gedaan. Ook dan kun je een rij verwachten voor de deur. In alle gevallen zijn er strenge veiligheidsmaatregelen waarmee je rekening moet houden. Zo mag je geen camera’s, telefoons, notebooks en andere opname apparatuur meenemen. Je jas, tas en andere persoonlijke eigendommen, behalve kleding, sieraden en dergelijke laat je achter in een kluisje waarvoor je een ‘quarter’ moet betalen.

Wanneer je alleen een rondleiding genoeg vindt kun je op dagen en momenten dat er geen zitting is deelnemen aan georganiseerde tours. Gidsen begeleiden je door het gebouw en vertellen je van alles over het gebouw. Je kunt ook zelf door het Supreme Court Building lopen zonder gids. Neem dan vooral een informatiebrochure mee, gratis op te halen bij de receptie, en bekijk de introductiefilm die regelmatig wordt afgespeeld.

Locatie: 1 1st St NE, Washington¸ DC 20050

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.