Tel Aviv

Swipe

De Kuststrook

Stranden Tel Aviv

De meeste bezoekers komen naar Tel Aviv voor de aantrekkelijke stranden. De gehele kust van de stad is afgezoomd met een fijn zandstrand. Op de kilometerslange boulevard kunt u heerlijk wandelen: ‘Men is er om te zien en om gezien te worden’. Op enkele plaatsen houden strandwachters de wacht; geen makkelijke klus, want op warme dagen trekken duizenden zonaanbidders naar het verkoeling brengende water. Op andere plaatsen is zwemmen verboden: de sterke onderstroming heeft al veel slachtoffers gemaakt. Als u uw weg in zuidwaartse richting vervolgt, dan komt u vanzelf in Jaffa. Op het laatste stuk kuststrook voor Jaffa is weinig gelegenheid om te zwemmen, slechts een klein familiestrand vlak voor de oude stad van Jaffa voorziet in deze behoefte.

Tussen het Hilton hotel en de Oude Haven van Tel Aviv heeft het stadsbestuur een stuk strand gereserveerd ten behoeve van godsdienstige zwemmers; hier kunnen zij zwemmen zonder zich te hoeven storen aan de weinig verhullende zwemkleding van veel Israëliërs.

Marina

Bij het noordelijke deel van het strand ligt de Marina, de jachthaven van Tel Aviv.

Residentie van Paula en David Ben-Gurion

Vanaf de Marina loopt de Sederot David Ben-Gurionstraat landinwaarts. Na ca. 100 m wandelen vanaf de Marina ziet u op nr. 7 de voormalige Residentie van Paula en David Ben-Gurion. In het kleine museum (geopend: zondag t/m donderdag van 8.00 tot 15.00 uur, op maandag sluit het museum om 17.00 uur; vrijdag van 8.00 tot 13.00 uur) staan persoonlijke eigendommen van de familie tentoongesteld. Een korte film toont de krachtige rol die de eerste minister, en later minister van defensie, heeft gespeeld in de vroegste geschiedenis van de jonge staat Israël. 

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Kuststrook en Israël