Tel Aviv

Swipe

Het Diaspora-museum

Meer landinwaarts kunt u een bezoek brengen aan het unieke Diaspora-museum (Beit Hatfuzot; geopend: zondag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur, op woensdag sluit het museum om 18.00 uur zijn deuren), gelegen op de campus van de universiteit van Tel Aviv. Het museum werd in 1978 geopend op initiatief van dr. Nahum Goldmann, de eerste president van het joodse wereldcongres. Het was een geschenk aan de staat Israël die op dat moment 30 jaar bestond. Het enorme gebouw wordt gedomineerd door de zogenaamde ‘gedenkkooi’, waarmee alle joodse martelaren worden herdacht. Het schenkt aandacht aan 2500 jaar joodse geschiedenis in de diaspora.

Het tentoongestelde materiaal is gerangschikt volgens bepaalde thema’s: geloof, gemeente, gezin, cultuur en terugkeer. Men maakt veelvuldig gebruik van audiovisuele hulpmiddelen.

De gebouwen ten noorden van de rivier de Yarqon zijn bijna alle na 1960 gebouwd.

Tel Qasile

Een uitzondering vormen de overblijfselen van de Tel Qasile. Bij opgravingen in 1948 vond men resten van prehistorische tempels, huizen, opslagruimten, werkplaatsen, etc., deels uit de 11e eeuw v. Chr.

Vliegveld Sde Dov

Bij de krachtcentrale ligt het vliegveld Sde Dov. Vanaf hier vertrekken veel binnenlandse vluchten en excursie-vluchten (o.a. boven Jeruzalem).

Eretz Israël Museum (Haartez-museumcomplex)

Vlak bij de universiteit kunt u het Eretz Israël Museum bezoeken (Haartez-museumcomplex; geopend: zondag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, dinsdag tevens van 16.00 tot 19.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur). Het museumcomplex is een conglomeraat van verschillende paviljoens waarin zich de volgende musea hebben gevestigd: het alfabetmuseum, het glasmuseum, het Kadman muntenmuseum, het keramiekmuseum, het museum voor wetenschap en techniek, het Nechustan-paviljoen (mijnbouw), het etnografisch museum en het Lasky Planetarium.

Park Yarqon (Ganei Yehoshua)

Aan de oever van de rivier Yarqon ligt het Park Yarqon (Ganei Yehoshua). In het park heeft men allerlei voorzieningen aangebracht zoals kinderspeelplaatsen, plantentuinen, een lunapark, een openluchtbioscoop en een dagcamping. In het park vindt jaarlijks de belangrijkste culturele gebeurtenis van Tel Aviv plaats: het openluchtconcert van het Israëlisch Filharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Zubin Mehta.

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Diaspora-museum en Israël