Tel Aviv

Swipe

Rondom het Dizengoffplein

Het Dizengoffplein (Kikar Zina Dizengoff) is vernoemd naar de eerste burgemeester van de stad. Het plein met de eerder vermelde fontein wordt wel het hart van Tel Aviv genoemd en wordt vooral op zaterdagavond druk bezocht. Het plein staat als het ware op een verhoging zodat het verkeer onder het plein door kan rijden. Het plein staat midden op de Dizengoffstraat, de bekendste en gezelligste straat van de stad. Deze straat is volgepakt met zonnige terrasjes, restaurants, souvenirwinkels, schoenenwinkels en boetieks. Jong en oud flaneren langs de gezellige terrasjes waarop het goed toeven is: de prijzen van voedsel en drank zijn zeer redelijk.

Dierentuin

Ten noorden van het plein aan de Sederot Ben-Gurionstraat kunt u een bezoek brengen aan de kleine maar interessante dierentuin.

Tel Aviv-museum 

Ten oosten van het plein aan de Sederot Shaul Ha-Melekh nr. 27 kunt u het Tel Aviv-museum vinden. Voor het moderne Tel Aviv-museum (geopend: zondag t/m donderdag van 10.00 tot 21.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur) staat een beeldhouwwerk van Henry Moore. In het hoekige gebouw staan kunstvoorwerpen tentoongesteld van Israëlische en internationale kunstenaars, waaronder Marc Chagall, Dali, Cezanne, Moore, Rodin en Picasso.

Concertgebouw Frederic Mann Auditoriumtheater Habima en het Helena Rubinstein paviljoen 

Ten zuidoosten van het Dizengoffplein staan rondom een plein het concertgebouw (Frederic Mann Auditorium), het theater Habima en het Helena Rubinstein paviljoen (geopend: maandag, woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, donderdag van 10.00 tot 22.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur) met veel moderne kunst. Op het plein staat het eerder vermelde kunstwerk van Menashe Kadishman. Het Frederic Mann Auditorium biedt plaats aan 3000 bezoekers en is de thuisbasis van het beroemde Israëlisch Filharmonisch Orkest. Het Theater Habima werd in 1935 gebouwd in de Bauhaus-stijl; opmerkelijk is de ronde glasgevel. In het Helena Rubinstein paviljoen kunt u moderne kunst bezichtigen.

Jabotinsky Instituut

Ten zuiden van het Dizengoffplein en ten westen van het theater Habima (via de Sed. Ben Ziyyonstraat) kunt u het Jabotinsky Instituut vinden, het verzetsmuseum van Tel Aviv. Zev Jabotinsky leidde de nationale verzetsbeweging.

Historisch museum van Tel Aviv-Jaffa

Ten westen van dit instituut staat het Historisch museum van Tel Aviv-Jaffa. Dit museum is ondergebracht in het voormalige raadhuis (adres: Rehov Bialik 27).

10 prachtige bestemmingen in Rondom het Dizengoffplein en Israël