Tel Aviv

Swipe

Rondom het Shalom Meyer gebouw

Rondom het Shalom Meyer gebouw ligt een aantal bezienswaardigheden, zoals het Haganamuseum, het Bet Tenachmuseum, de Grote Synagoge en de Carmelmarkt. Vanaf het 145 m hoge en 32 verdiepingen tellende Shalom Meyergebouw heeft u een goed zicht op de stad Tel Aviv-Jaffa. In het gebouw hebben zich het wassenbeeldenmuseum, het amusementspark Meyerland, een restaurant en een warenhuis gevestigd.

Haganamuseum 

Het Haganamuseum (adres: 23 Rothschild Blvd; geopend: zondag t/m donderdag van 9.00 tot 13.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur) is gewijd aan de joodse verzetsbeweging die zich verzette tegen het Britse gezag vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het huis behoorde toe aan Eliyahu Golomb, een van de commandanten van de verzetsbeweging Hagana.

Bet Tenachmuseum (Bet Dizengoffmuseum)

Het Bet Tenachmuseum (Bet Dizengoffmuseum; geopend: zondag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur; adres: 16 Rothschild Blvd) is het voormalige huis van Meir Dizengoff. Op de gedenkwaardige 14de mei 1948 werd in dit huis de onafhankelijkheidsverklaring van de staat Israël getekend. Het gebouw heeft nu het bijbelmuseum Bet Tenach onder zijn dak.

Grote Synagoge

De Grote Synagoge (Allenbystraat) werd in 1926 gebouwd en is herkenbaar aan de glas-in-loodramen.

Carmelmarkt 

Bij het Kikar Magen David plein mondt de eerder vermelde Shenkinstraat uit. Ten westen van dit plein strekt zich de Carmelmarkt uit (Shuq Ha Carmel; geopend: van 9.00 tot 17.00 uur, vrijdag en zaterdag is er geen markt). In deze wijk wonen veel Oosterse joden die uit Arabische landen zijn gevlucht, vooral uit Jemen. Op deze drukke maar zeer gezellige oriëntaalse straatmarkt is werkelijk alles verkrijgbaar op het gebied van groente en fruit. Afdingen is hier een normaal volksgebruik. De Carmelmarkt wordt begrensd door de Nahlat Bejaminstraat, die evenwijdig aan de Shenkinstraat loopt. Het deel dat vlak langs de straatmarkt loopt is afgesloten voor snelverkeer en in gebruik genomen als wandelpromenade. Hier kunt u zich ontspannen in de vele cafés, winkels en kunststalletjes. Veel van deze zaken hebben zich in prachtige panden gevestigd die zijn opgetrokken in verschillende architectonische stijlen, zoals art nouveau, art deco en Bauhaus.

10 prachtige bestemmingen in Rondom het Shalom Meyer gebouw en Israël