Ten noorden van Turijn

Swipe

Ivrea

De hoofdstad van de Canavese met 25.000 inwoners, is bekend om zijn carnaval, maar vooral omdat het de standplaats is van de bekende Olivettifabriek van schrijfmachines en computers. In de kerk San Bernardino (15e eeuw), gelegen tussen de fabrieken, zijn prachtige fresco's van G. Spanzotti te zien. In het MAAM, het Museo a Cielo Aperto dell'Architectura Moderna, gesticht door Olivetti, wordt de geschiedenis van het bedrijf sinds einde 19e eeuw weergegeven. Interessant is een bakstenen fabrieksgebouw uit de jaren 1934-'57, in de stijl van Bauhaus.

Het carnaval in de week van Driekoningen gaat terug op een episode uit de 12e eeuw, toen een lokale heerser een meisje wilde dwingen tot het 'ius primae noctis'. Zij onthoofdde de tiran, waarna een opstand uitbrak. Hoogtepunt van het feest is het gooien van sinaasappels. Bij het feest van San Savino op 7 juli worden na een processie de paarden gezegend.

General Massena

General Massena, Narzole (Piemonte) Strada Provinciale 217 12041   Narzole Italië General Massena ligt in Narzole en beschikt over 5 accommodaties. General...

v.a. 1174.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ivrea en Piemonte