The Last Resort

Swipe

The Last Resort

Op ruim 3 uur rijden van Kathmandu en op een afstand van slechts 12 km van de Tibetaanse grens bij Kodari kunt u een bezoek brengen aan The Last Resort. Het resort ligt temidden van uitgestrekte terrassen, en hangt als het ware hoog boven een 160 m diepe kloof waardoor de wild stromende Bhote Kosi rivier zijn weg zoekt. In de omgeving vindt u lieflijke dorpjes en ongerepte wouden.
In het resort slaapt u in relatief luxe safaritenten die staan opgesteld in een prachtige tuin. De bar en het restaurant zijn opgebouwd uit lokaal gesteente, waaronder leisteen, en houten materialen.
De meeste bezoekers aan The Last Resort komen hier om actief mee te doen aan canyoning, rotsklimmen, aan touwen door de boomtoppen glijden, raften of mountainbiken. Anderen komen hier om te bungy jumpen vanaf de 160 m hoge hangbrug; u kunt hier een vrije val malen van ruim 100 m.

Je kunt hier echter ook gewoon genieten van de rust of van een heerlijk ontspannen massage met sesamolie. Anderen maken wandelingen door de dorpjes in de omgeving. Fraai is de wandeling die door het eenvoudige dorpje achter het resort omhoog voert door de velden met rijst en graan. Al met al een prima plek om tot rust te komen. Een deel van de inkomsten komt de plaatselijke bevolking ten goede. Het resort heeft met het verdiende geld onder meer een school gerenoveerd en een gezondheidspost geopend. Alle Nepalese medewerkers komen uit de directe omgeving van het resort.

10 prachtige bestemmingen in The Last Resort en Nepal