Theaters

Swipe

Theaters

Lyric Opera of Chicago

De groep de Lyric Opera of Chicago, opgericht in 1954, staat bekend als één van de beste operagezelschappen ter wereld. Elk jaar kunt u genieten van talentvolle zangers en zangeressen en wervelende shows. Het seizoen is van oktober tot eind maart en er worden zowel klassieke als moderne optredens ten gehore gebracht. Het historische gebouw waarin de voorstellingen plaats vinden, het Civic Opera House behoort daarnaast ook tot één van de mooiste Art Deco gebouwen van Amerika.

Locatie: 20 North Wacker Drive, Chicago

Chicago Symphony Orchestra

Eén van de beste orkesten ter wereld, zo wordt het Chicago Symphony Orchestra vaak betiteld. Al sinds 1891 treedt dit orkest op in het Symphony Center en tijdens het Ravinia Festival. Het orkest is zo populair dat de voorstellingen meestal snel uitverkocht zijn, reserveren is daarom noodzakelijk.

Locatie: 220 S. Michigan Avenue, Chicago

Shakespeare Theater

De populaire Shakespeare Theater groep geeft voorstellingen in een prachtig gebouw bij de Navy Pier en het is een waar spektakel om een optreden mee te maken. De talentvolle acteurs vertolken werken van Shakespeare op een bijzonder unieke, grappige en moderne manier. De shows zijn erg geliefd en reserveren is noodzakelijk. Neem bij voorkeur geen zitplaats op het bovenste balkon, omdat u dan erg ver naar voren moet leunen om alles te kunnen zien.

Locatie: 800 E Grand Avenue, Chicago

Lookingglass Theatre Company

Wanneer u naar een optreden gaat van de Lookingglass Theatre Company, in de historische Water Tower, kiest u voor een theatershow van zeer hoog niveau. Naast spectaculaire acrobatiek en humor, wordt geëxperimenteerd met visuele aspecten. Dat en de schitterende unieke locatie, maken dat u een voorstelling niet snel zult vergeten.

Locatie: 821 N. Michigan Avenue, Chicago

Million Dollar Quartet

De musical Million Dollar Quartet is gebaseerd op de befaamde opname van vier Rock & Roll iconen Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Carl Perkins. In 1956 kwamen deze muzikanten samen om een aantal nummers op te nemen en maakten zo samen geschiedenis. De theatergroep Million Dollar Quartet speelt deze avond na en brengt heerlijke nummers ten gehore van de beroemde muzikanten, zoals Great Balls of Fire, Walk The Line en Blue Suede Shoes.

Locatie: Apollo Theater, 2540 North Lincoln Avenue, Chicago

10 prachtige bestemmingen in Theaters en Chicago