Ticino

Swipe

Locarno

Locarno (15.000 inwoners) ligt sikkelvormig aan het Lago Maggiore. Het 65 km lange en 2 tot 4,5 km brede meer wordt grotendeels door Italiaans grondgebied omgeven. Het kleine stuk dat bij Zwitserland hoort is het laagste punt van Zwitserland: 197 m boven de zeespiegel. De hellingen van de bergen rond het meer zijn begroeid met bomen en bebouwd met villa's en hotels. Het toerisme heeft dankzij het gunstige klimaat een grote vlucht genomen.

In het Lago Maggiore liggen de Brissagoeilanden (Isole di Brissago). Op het eiland Isola Grande is een botanische tuin (Parco Botanico) met een grote hoeveelheid subtropische bomen en planten uit de gehele wereld. De tuin werd in 1885 aangelegd door barones Leger. Zij gaf zoveel geld aan de tuin uit (ze liet zelfs het haventje van Porto Ronco aanleggen), dat zij de deurwaarder op de stoep kreeg. Het eilandje werd gekocht door de Duitse warenhuismagnaat Max Emden. Na diens dood in 1940 verkochten de erfgenamen het eilandje aan de Zwitserse staat. Sinds die tijd is de botanische tuin geopend voor het publiek. In het marmeren paleisje van Max Emden is nu een restaurant.

Centrum

Centrum van de stad is de Piazza Grande. In de nabijheid bevindt zich een restant van het grote slot uit de 15de eeuw, het Castello Visconti, dat door de troepen van het Eedgenootschap in 1532 grotendeels werd verwoest. Men heeft de muren in de jaren twintig weer opgebouwd. Het woongedeelte heeft een aantrekkelijke binnenhof. In het gebouw zijn twee musea: het Museo Civico e Archeologico met een archeologische collectie en het Museo dell'Arte Moderna met moderne kunst (onder andere van Arp en het dadaïsme). Een zaal houdt de conferentie van Locarno in 1925 in herinnering, toen er acht verdragen tussen een aantal Europese mogendheden werden gesloten.

INFORMATIE CASTELLO VISCONTI. Geopend: apr.-okt. di.-zo. 10-12 en 14-17 uur.

Piazza Grande

Vanaf de Piazza kunt u over de Via Marcacci omhoog naar de oude stad lopen. In de oude stad staan verscheidene bezienswaardige patriciërshuizen, zoals het Casa del Negromante, het Casa Si mona en het Palazzo Rusca-Bellerio. De stad heeft bovendien enige interessante kerken: de San Antonio (1692), de San Francesco met klooster, en de Santa Maria Assunta (1636). Bij het station ligt de heel oude, Romaanse basiliek San Vittore (1090-1110), met bijzondere kapitelen in de crypte.

Grootste attracties

Locarno's grootste attracties zijn de met bloemen, palmen en agaven overdekte promenades langs het meer (de Lunga lago Motta), de parken en de omgeving.

TOERISTENINFORMATIEKANTOOR, Largo Zorzi 1.

Verbindingen

Boot naar Vira, San Nazzaro, Brissago-eilanden, Brissago en Ascona.

Bus naar Ascona, Ronco, Cardada, Cimetta, Brissago, Brenscino en de verschillende dalen rondom de stad. Kabelbaan naar Orselina.

Trein naar Domodossola (lt.), Iselle di Trasquera (Auto-Verlad-Zug naar Brig), Bellinzona, Biasca en Lugano.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Locarno en Zwitserland