Ticino

Swipe

Mendrisiotto

Mendrisiotto is de streek tussen het Meer van Lugano en het Comomeer. Het gebied staat bekend om de industrie en het relatief warme klimaat.

Riva San Vitale

Bij Capolago ligt Riva San Vitale, waar twee merkwaardige kerken staan. Naast de San Vitalekerk (voor het eerst in 962 genoemd) staat een doopkapel, die doorgaat voor het oudste geheel bewaard gebleven bouwwerk van Zwitserland. Het dateert uit ongeveer 500 en heeft een achthoekig grondplan met een koepel. De vloer is nog origineel. Het huidige doopbekken is uit één grote steen gehouwen en hier waarschijnlijk in de 9de eeuw geplaatst. Elders in het dorp staat de even opmerkelijke Santa Crocekerk, een belangrijk bouwwerk uit de Renaissance.

Mendrisio

Hoofdplaats van de streek is Mendrisio. Er staan oude paleizen en kerken langs vaak nauwe straatjes, maar hier kunt u ook veel industriële bedrijvigheid vinden.

De bezienswaardigste kerken zijn de 11de-eeuwse San Martino, de 19de-eeuwse Santi Cosmo e Damiano en de 16de-eeuwse Santa Maria in Borgo.

Meride

In het raadhuis met een aantrekkelijke binnenhof is een fossielenmuseum gevestigd.

INFORMATIE FOSSIELENMUSEUM. Geopend: dag. 8-18 uur.

Arzo en Rancate

Arzo heeft marmergroeven en Rancate een aardig pleintje met een barokke kerk en bron.

Stabio

Het dorp staat bekend om de zwavelbronnen en Romeinse vondsten. Voorts kunt u in dit dorp het Plattelandsmuseum vinden.

INFORMATIE PLATTELANDSMUSEUM. Geopend: di., do., za. en zo. 14-17 uur.

Verbindingen

Bus: Een buslijn onderhoudt de verbinding tussen Lugano en Mendrisio. Verder rijdt er een bus van Mendrisio via Arzo naar het kuuroord Serpiano.

Zweefbaan: Serpiano is het bergstation van de zweefbaan naar Brusino Arsizio, aan de oever van het Lago di Lugano.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Mendrisiotto en Zwitserland