Tidal Basin

Swipe

Washington D.C.

Het Tidal Basin is een door mensen uitgegraven inham gelegen aan de Potomac rivier. Het doel van de inham was om bij extreem hoge vloed in het kanaal van Washington het overtollige water naar het Tidal Basin te kunnen pompen. Daarnaast werd er ook een deel langs de nieuwe oever ingericht als recreatieplaats. Het bassin is ongeveer 43 hectare groot en 3 meter diep.

Tegenwoordig is het Tidal Basin een geliefde plek bij lokale bewoners om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Je kunt een bootje huren, picknicken en heerlijk wandelen.

Van maart tot april staan de kersenbloesem bomen in bloei en wordt er het Cherry Blossom Festival gevierd. Het evenement duurt ongeveer een maand en er vinden dan allerlei leuke activiteiten plaats, zoals het oplaten van vliegers, een groots vuurwerk, een uitbundige parade en er spelen live bandjes. Ook is er als afsluiting een Japans feest, de Sakura Matsuri, als dankbetuiging aan de Japanse regering, die in 1912 de ongeveer 3.000 verschillende soorten kersenbloesem bomen cadeau gaf aan de stad om hun vriendschap te bezegelen.

Locatie: Tidal Basin and Ohio Drive NW, Washington DC, DC 20003

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.