Tokyo

Swipe

De wijk Asakusa

De wijk Asakusa ligt aan de oevers van de rivier Sumida, ten oosten van de wijk Ueno. Asakusa is een wijk waarin u allerlei filmvoorstellingen, theateropvoeringen en andere vormen van amusement kunt bijwonen.

De tempel Asakusa Kannon (de tempel Sensoji)

Het middelpunt van Asakusa is de tempel Asakusa Kannon (de tempel Sensoji). De tempel draagt de naam van Kannon, de godin van de barmhartigheid, en is in het jaar 645 gesticht door drie vissers. Tijdens een vistocht haalden zij met hun netten een 5 cm groot beeldje van de godin van de barmhartigheid aan boord. Zij waren zo onder de indruk van deze gebeurtenis, dat zij besloten ter ere van deze godin een tempel te bouwen.

De toegang tot de tempel wordt gevormd door de 140 m lange en 9 m brede straat Nakamise. Deze weg begint bij de fraaie poort Kaminarimont, die u op circa 150 m afstand van het metrostation Asakusa kunt vinden. De poort is herkenbaar aan een zeer imposante rode lampion. Voorts staan hier de houten afbeeldingen van de goden van de donder en de wind, die als taak hebben bezoekers met kwade bedoelingen te verjagen.

Aan beide zijden van de straat Nakamise hebben winkeliers hun deuren geopend om hun waren te slijten aan voorbijgangers. In een zijstraat aan uw linkerhand staat de tempel Demboin, die enige bekendheid heeft gekregen met zijn zevende-eeuwse landschapstuin. Helaas is deze tempel in de regel niet toegankelijk voor bezoekers. Aan het eind van de straat Nakamise is de poort Hozomon te vinden, die de werkelijke toegang tot de tempel Asakusa Kannon vormt. Vervolgens kunt u de hooggewelfde Kannondo Hal bezoeken, het eigenlijke heiligdom ter ere van de godin Kannon. Rechts van deze ruimte staat de poort Nittemmon, die de toegang vormt van het heiligdom Asakusa (de Sanja-sama). Dit heiligdom werd door de derde Tokugawa-shogun opgericht ter nagedachtenis aan de drie vissers die het beeldje van godin Kannon uit het water haalden. Bij het heiligdom wordt jaarlijks in de maand mei het Sanja Matsurifestival gehouden.

Rondvaarten en de brug Azumabashi

Achter het metrostation ligt de brug Azumabashi, die beide oevers van de rivier Sumida met elkaar verbindt. Vanaf deze brug kunt u per boot een tocht maken over de rivier naar de Hama Detached Palace Garden (op wandelafstand van de wijk Ginza) en naar de Takeshiba-pier (bij het JR-station Hamamatsucho). De boten vertrekken om de 40 minuten.

Kokugikan Sumo Hal

Ten zuiden van de wijk Asakusa, in de wijk Ryogoku, ten oosten van de rivier Sumida, ligt de Kokugikan Sumo Hal en het bijbehorende Sumo- museum.

Trein en metro Asakusa:

Neem de metro en stap uit op het station Asakusa. Voor een bezoek aan de Kokugikan Sumo Hal kunt u het beste gebruik maken van de Sobu Chuolijn en uitstappen op het station Ryogoku.

10 prachtige bestemmingen in De wijk Asakusa en Japan