Tokyo

Swipe

De wijk Ginza

De wijk Ginza is een begrip voor iedere Japanner. Het is het meest exclusieve en duurste winkelcentrum van geheel Japan. Hier tonen de beroemdste ontwerpers uit de gehele wereld hun creaties in de vele indrukwekkende warenhuizen (department stores). Als in de avonduren de lichtreclames het beeld van de wijk gaan bepalen, openen de alom aanwezige nachtclubs hun poorten. Maar bedenk u eerst tweemaal voor u een stap over de drempel van een Ginza-nachtclub zet. 'Ginza' betekent 'zilver', maar wat men in deze clubs voor een drankje rekent, kost u letterlijk goud. Controleer dus eerst de prijzen voordat u iets bestelt!

Het kruispunt Ginza Yon Chome

Het centrum van de wijk Ginza is het kruispunt Ginza Yon Chome. Hier kruisen de straten Chuo-dori en Harumi-dori elkaar. Het metrostation Ginza heeft hier zijn in- en uitgang. Op de verschillende hoeken van het kruispunt staan achtereenvolgens het ronde gebouw Sanai, het gebouw Wako (herkenbaar aan de klok), de galerij Nisson en het warenhuis Mitsukoshi, dat een bezoek waard is. Langs de straat Chuo-dori staan grote warenhuizen zoals Matsuya (richting noordoost) en Matsuzakaya.

Theater Kabukiza

De straat Harumi-dori leidt naar het theater Kabukiza. Dit theater staat recht tegenover de uitgang van het metrostation Higashi-Ginza.

De vismarkt Tsukiji 

Verder zuidwaarts kunt u de vismarkt Tsukiji vinden.

Sony-gebouw

Als u vanaf het eerder genoemde kruispunt Ginza Yon-chome de straat Harumi-dori in noordwestelijke richting volgt, dan komt u na verloop van tijd op een ander belangrijk kruispunt, dat herkenbaar is aan het monumentale Sony-gebouw. Hier kunt u onder andere de grote verscheidenheid aan produkten bewonderen die Sony op de wereldmarkt aanbiedt. Mocht u in de wijk Ginza honger krijgen, dan is het goed om te weten dat het eten in de zijstraten goedkoper is dan in de hoofdstraten.

Metro Ginza:

Neem de metro en stap uit op het station Ginza. Wilt u naar het theater Kabukiza, dan kunt u beter uitstappen op het metrostation Higashi-Ginza.

10 prachtige bestemmingen in De wijk Ginza en Japan