Tokyo

Swipe

De wijk Harajuku

De wijk Harajuku staat symbool voor jong Japan. Veel jeugdige Japanners doen in deze wijk hun inkopen of paraderen hier over straat om 'gezien' te worden. Iedere zondag wordt het toegangsgebied naar het Meijiheiligdom door hen bevolkt, waar ze zich op meegebrachte muziek dansend en zingend vermaken.

De belangrijkste straat is Omote-sando, hetgeen 'de weg die naar het heiligdom voert' betekent; Omote-sando mondt namelijk uit bij het Meijiheiligdom. De straat wordt geflankeerd door kleine boetieks en coffeeshops.

Recht tegenover de ingang (dat wil zeggen tegenover het ticket-office en niet tegenover de uitgang waar de meeste reizigers het station verlaten) van het station Harajuku start een wandelpromenade, waar het meestal zeer druk is, maar waar de sfeer bijzonder gezellig is. In de wijk Harajuku kunt u ook een bezoek brengen aan het kunstmuseum Ukiyoe Ota Memorial en aan de antiekmarkt van het heiligdom Togo (Togo-shrine nomi-no ichi, geopend: iedere eerste en vierde zondag van de maand).

Trein en metro Harajuku:

Neem de Yamanotelijn en stap uit op het treinstation Harajuku. Of neem de metro (Chiyodalijn) en stap uit op het metrostation Meiji- Jingu mae.

10 prachtige bestemmingen in De wijk Harajuku en Japan