Tokyo

Swipe

Het keizerlijk paleis en de keizerlijke tuinen

Het keizerlijk paleis is de woning van keizer Akihito en zijn familie. Het paleis is slechts tweemaal per jaar, op 2 januari en op de verjaardag van de keizer, voor een gedeelte opengesteld voor nieuwsgierigen. Op deze dagen groet de keizerlijke familie het toegestroomde volk vanaf het balkon van het paleis. Op speciaal verzoek kunt u het paleis ook buiten deze twee dagen bezoeken; een verzoek daartoe kunt u richten aan het 'Imperial Household Agency'. Hun kantoor kunt u vlak bij de Sakashitamonpoort vinden (wel het paspoort meenemen).

De keizerlijke tuinen, die zich rond het paleis uitstrekken, zijn eveneens een bezoek waard. Binnen de majestueuze grachten en meters dikke vestingmuren ligt een aantal aantrekkelijke tuinen, zoals de 'oostelijke tuin' (Higashi Guoen), waar in vroeger tijden de centrale toren van het Edo-kasteel stond (geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur).

Voorts staat er rondom de verschillende tuinen een aantal karakteristieke wachttorens. Bovendien kunt u een bezoek brengen aan de brug Nijubashi en aan het Imperial Palace Plaza. Het Plaza is voor veel kantoorpersoneel een geliefde plek om in de openlucht te lunchen. Ten noordwesten van de oostelijke tuin ligt het park Kitanomaru, waar u de Nippon Budokan Hall, het nationale museum van moderne kunsten (geopend van 10.00 tot 17.00 uur), het wetenschapsmuseum (geopend van 9.30 tot 16.30 uur) en de kunstnijverheidsgalerij met uw bezoek kunt vereren.

Trein en metro Keizerlijk paleis:

Neem de Yamanotelijn of de metro en stap uit op het station Tokyo. Of neem de metro en stap uit op het station Otemachi of het station Nijubashi-mae.

10 prachtige bestemmingen in Het keizerlijk paleis en de keizerlijke tuinen en Japan