Torre des Cap de Barbaria

Swipe

Torre des Cap de Barbaria

Op een afstand van ongeveer 9 km ten zuidwesten van Sant Francesc ligt de Torre des Cap de Barbaria. De weg leidt door een aantrekkelijk natuurgebied met pijnbomen en jeneverbesstruiken. Hoe dichter men bij de kaap komt, hoe kaler het landschap wordt. Slechts bloeiende kruiden kleuren het landschap. Dit is echter niet altijd zo geweest. Tot de crisisjaren voor de Tweede Wereldoorlog was het gehele gebied begroeid met pijnbomen. Tijdens de crisisjaren kwamen veel geëmigreerde families weer naar het eiland terug (met name uit de Verenigde Staten). Zij probeerden hun geld te verdienen met de verkoop van houtskool; met als gevolg dat alle bomen in dit gebied werden gekapt.

Prehistorische nederzetting Cap de Barbaria

Halverwege de route liggen op enkele honderden meters ten oosten van de doorgaande weg de resten van de prehistorische nederzetting Cap de Barbaria. De plek werd tijdens het laatste deel van het jonge steentijdperk en de bronstijd bewoond, ongeveer vanaf 2000 v. Chr. De resten van de kalkstenen gebouwtjes worden beschermd door een groen ijzeren hek en staan bekend als Cap de Barbaria II.

Cap de Barbaria

De weg mondt ten slotte uit bij de Cap de Barbaria en de vuurtoren. Op een afstand van 200 m links van de vuurtoren staat de Torre des Cap de Barbaria. Fraai is het uitzicht op de aanstormende golven die breken op de 100 m hoge klifwanden.

Platja de Cala Saona

Als u weer terug richting Sant Francesc rijdt, dan passeert u na 6,5 km rijden (2,5 km vanaf Sant Francesc) de afslag naar het 3 km verder gelegen Cala Saona en het Platja de Cala Saona. Dit strand is zeer in trek bij de eilandbewoners.

8 prachtige bestemmingen in Torre des Cap de Barbaria en Formentera