Tramuntana Gebergte

Swipe

Bunyola

Het dorp Bunyola ligt halverwege de weg die Palma met Sóller verbindt, om precies te zijn: 10 km ten zuiden van Sóller. De trein vanuit Palma stopt hier voordat hij het Tramuntana gebergte beklimt.

 

Destillerie Antoni Nadal S.A. 'Palo Tunel'

Het dorp Bunyola heeft boomrijke straten en is sinds 1898 bekend om zijn likeurfabriek, de Destillerie Antoni Nadal S.A. 'Palo Tunel'. Beroemd in Bunyola is de Palo Tunel. De hierbas distilleert men van anijs. Komende vanuit de richting Palma of Sóller, neemt u voorbij de onbewaakte spoorwegovergang de eerste straat links. U komt dan vanzelf bij de likeurfabriek.

Iglesia Bunyola

De kerk van Bunyola is helaas vaak voor bezoekers gesloten. Mochten de deuren geopend zijn, dan kunt u in de achterwand van het hoogaltaar een beeldje van de Heilige Maagd van de Sneeuw gaan bezichtigen. Het 15e-eeuwse, half doorschijnende beeldje werd in Italië uit helderwit marmer (albast) vervaardigd.

Alfàbia, Tramuntana gebergte

Op 4 km ten noorden van Bunyola ligt het landgoed Alfabia (geopend: ma.-vr. 9.30-18.30 uur, za. 9.30-13.00 uur). Het landgoed Alfabia was tijdens de verovering van Mallorca door Jaume I in het bezit van de Arabier Ben Abet. Omdat hij de zijde koos van koning Jaume I mocht hij het landgoed behouden. De familienaam Bennasar, die afstamt van Ben Abet, is tegenwoordig op het eiland wijdverspreid. De huidige woning is een goed voorbeeld van een 18e-eeuws landhuis. Tot de bezienswaardigheden in het landgoed Alfabia horen een 14-eeuwse gotische stoel, verscheidene schilderijen met afbeeldingen van belangrijke persoonlijkheden uit de Mallorcaanse geschiedenis en oude manuscripten.

Bijzonder zijn de vele sporen die de moren hebben achtergelaten in de vorm van tuinarchitectuur, tegenwoordig de Jardines de Alfabia geheten. In de plantentuin groeien fraaie bloemen en palmen. Ook zijn er wandelpaden en waterpartijen. De plantentuin is zeker een bezoek waardig!

10 prachtige bestemmingen in Bunyola en Mallorca