Tramuntana Gebergte

Swipe

Mallorca

Het dorp Bunyola ligt halverwege de weg die Palma met Sóller verbindt, om precies te zijn: 10 km ten zuiden van Sóller. De trein vanuit Palma stopt hier voordat hij het Tramuntana gebergte beklimt.

 

Destillerie Antoni Nadal S.A. 'Palo Tunel'

Het dorp Bunyola heeft boomrijke straten en is sinds 1898 bekend om zijn likeurfabriek, de Destillerie Antoni Nadal S.A. 'Palo Tunel'. Beroemd in Bunyola is de Palo Tunel. De hierbas distilleert men van anijs. Komende vanuit de richting Palma of Sóller, neemt u voorbij de onbewaakte spoorwegovergang de eerste straat links. U komt dan vanzelf bij de likeurfabriek.

Iglesia Bunyola

De kerk van Bunyola is helaas vaak voor bezoekers gesloten. Mochten de deuren geopend zijn, dan kunt u in de achterwand van het hoogaltaar een beeldje van de Heilige Maagd van de Sneeuw gaan bezichtigen. Het 15e-eeuwse, half doorschijnende beeldje werd in Italië uit helderwit marmer (albast) vervaardigd.

Alfàbia, Tramuntana gebergte

Op 4 km ten noorden van Bunyola ligt het landgoed Alfabia (geopend: ma.-vr. 9.30-18.30 uur, za. 9.30-13.00 uur). Het landgoed Alfabia was tijdens de verovering van Mallorca door Jaume I in het bezit van de Arabier Ben Abet. Omdat hij de zijde koos van koning Jaume I mocht hij het landgoed behouden. De familienaam Bennasar, die afstamt van Ben Abet, is tegenwoordig op het eiland wijdverspreid. De huidige woning is een goed voorbeeld van een 18e-eeuws landhuis. Tot de bezienswaardigheden in het landgoed Alfabia horen een 14-eeuwse gotische stoel, verscheidene schilderijen met afbeeldingen van belangrijke persoonlijkheden uit de Mallorcaanse geschiedenis en oude manuscripten.

Bijzonder zijn de vele sporen die de moren hebben achtergelaten in de vorm van tuinarchitectuur, tegenwoordig de Jardines de Alfabia geheten. In de plantentuin groeien fraaie bloemen en palmen. Ook zijn er wandelpaden en waterpartijen. De plantentuin is zeker een bezoek waardig!

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca