Tramuntana Gebergte

Swipe

De stuwmeren Cúber en Gorg Blau

Als u vanaf Sóller in de richting van Sa Calobra en Pollenga rijdt, dan passeert u in het Tramuntana gebergte het uitzichtspunt Mirador de Ses Barques. Vanaf dit uitzichtspunt ziet u de haven van Port de Sóller met zijn twee vuurtorens in de diepte liggen. Voor uw voeten liggen boomgaarden vol olijfbomen. Al sinds 1962 is er bij het uitzichtspunt een restaurant.

 

Embassament de Cúber

Vervolgens passeert u het stuwmeer van Cúber (Embassament de Cúber) dat midden tussen kale en verweerde bergtoppen ligt. Het stuwmeer van Cúber is via een pijpleiding verbonden met het stuwmeer Gorg Blau. Veel van het water in dit stuwmeer komt dan ook uit het Gorg Blau. Beide stuwmeren zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de watervoorziening op het eiland. Er is veel vis in het meer en er zijn talrijke watervogels. Als u wilt, kunt u naar het water lopen; het is een ideale plek om te picknicken. 

Embassament Gorg Blau

Bij het verderop gelegen stuwmeer Gorg Blau is een picknickgebied ingericht met tafels en banken (Refugi Antoni Caimari). In dit stuwmeer kweekt men vis.

10 prachtige bestemmingen in De stuwmeren Cúber en Gorg Blau en Mallorca