Tramuntana Gebergte

Swipe

Landhuis Son Marroig

Aan de kustweg die Valldemossa en Deia verbindt, op de flanken van het Tramuntana gebergte, ligt het 18e-eeuwse landhuis Son Marroig (geopend: maandag tot en met zaterdag. 9.30-14.00 uur en 15.00-19.30 uur, 's winters sluit men om 17.30 uur; feestd. Gesl.). Het statige landhuis Son Marroig werd door aartshertog Luis Salvador gebouwd bij het schiereiland Punta de Sa Foradada en is herkenbaar aan een vierkante wachttoren en een Ionisch tempeltje uit Italië van wit Carrarisch marmer. In 1867 kwam aartshertog Luis Salvador (Ludwig Salvator van Habsburg, Lotharingen en Bourbon; 1847-1915) vanuit Italië naar Mallorca, onder gebruikmaking van het pseudoniem Graaf von Neudorf. Hij was direct verliefd op het landschap langs de noordkust. Vandaar dat hij hier grond kocht en vervolgens het landhuis Son Marroig liet bouwen. Aan het interieur van het landhuis Son Marroig is te zien dat hij een liefhebber was van kunst en wetenschappen (flora, fauna, geologie en geografie). Hij schreef het beroemde standaardwerk De Balearen.

Als u in de buurt komt, dan moet u zeker Son Marroig met zijn vele kunstschatten en antieke voorwerpen bezichtigen. Het landhuis ademt nog de sfeer van de vorige eeuw. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de tuin met het Ionische tempeltje dat de aartshertog speciaal uit Italië liet overkomen.

Deia International Festival

Sinds 1978 houdt men hier jaarlijks het Deia International Festival voor kamermuziek.

Wandeling naar Sa Foradada

Bovendien kunt u vanaf het landgoed Son Marroig een 3,5 km lange wandeling maken naar Sa Foradada dat u in de verte kunt zien liggen.

Prinsotel Alba

Centraal gelegen op Mallorca na bij het strand vind je het 4-sterrenhotel Prinsotel Alba. Hier vier je optimaal vakantie met het hele...

v.a. 391 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Landhuis Son Marroig en Mallorca