Tramuntana Gebergte

Swipe

Mallorca

Aan de kustweg die Valldemossa en Deia verbindt, op de flanken van het Tramuntana gebergte, ligt het 18e-eeuwse landhuis Son Marroig (geopend: maandag tot en met zaterdag. 9.30-14.00 uur en 15.00-19.30 uur, 's winters sluit men om 17.30 uur; feestd. Gesl.). Het statige landhuis Son Marroig werd door aartshertog Luis Salvador gebouwd bij het schiereiland Punta de Sa Foradada en is herkenbaar aan een vierkante wachttoren en een Ionisch tempeltje uit Italië van wit Carrarisch marmer. In 1867 kwam aartshertog Luis Salvador (Ludwig Salvator van Habsburg, Lotharingen en Bourbon; 1847-1915) vanuit Italië naar Mallorca, onder gebruikmaking van het pseudoniem Graaf von Neudorf. Hij was direct verliefd op het landschap langs de noordkust. Vandaar dat hij hier grond kocht en vervolgens het landhuis Son Marroig liet bouwen. Aan het interieur van het landhuis Son Marroig is te zien dat hij een liefhebber was van kunst en wetenschappen (flora, fauna, geologie en geografie). Hij schreef het beroemde standaardwerk De Balearen.

Als u in de buurt komt, dan moet u zeker Son Marroig met zijn vele kunstschatten en antieke voorwerpen bezichtigen. Het landhuis ademt nog de sfeer van de vorige eeuw. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de tuin met het Ionische tempeltje dat de aartshertog speciaal uit Italië liet overkomen.

Deia International Festival

Sinds 1978 houdt men hier jaarlijks het Deia International Festival voor kamermuziek.

Wandeling naar Sa Foradada

Bovendien kunt u vanaf het landgoed Son Marroig een 3,5 km lange wandeling maken naar Sa Foradada dat u in de verte kunt zien liggen.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca