Tutong

Swipe

Tutong

Als u vanuit de hoofdstad een 40-tal kilometers in westelijke richting reist, komt u eerst in het district (daerah) Tutong.

Pekan Tutong (Tutong Town)

De hoofdplaats van dit district heet Pekan Tutong (Tutong Town). In 1921 werd de Tutong Sanitary Board opgericht door de Britse resident en werd de plaats een stad. Het is gelegen aan de oever van de Tutongrivier. Zoals in elke hoofdplaats bevinden zich hier een aantal winkels en de nodige kantoren, waaronder een postkantoor. Hoewel u ook hier redelijk openbaar vervoer heeft in de vorm van bussen en taxi’s, is het misschien verstandig om ter plaatse een auto te huren. Dat maakt de verplaatsing in de streek een stuk gemakkelijker.

Tamu Tutong Kampung Serambagun

Tamu Tutong Kampung Serambagun is de dagelijkse kleurrijke markt die veel bewoners uit de omliggende gebieden aantrekt. Hier kunt u met eigen ogen onder andere de Tutong, Kedayan en Murut, bewoners van de jungle, zien. Dezen verkopen hier hun landbouw- en bosproducten en slaan vervolgens zaken in die ze zelf niet kunnen voortbrengen. Ook zijn er veel (kunst)nijverheidsproducten te koop. Het hele gebeuren vindt plaats op ongeveer 5 km afstand van het centrum van Pekan Tutong.

Stranden Brunei

In diezelfde buurt zijn enkele zeer mooie zeestranden. Ze zijn dermate aantrekkelijk, dat de sultansfamilie ook hier een paleis heeft laten neerzetten: het Istana Pantai. Dit paleis is eigenlijk een groot traditioneel Maleisisch huis en werd gebouwd in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Het meer Tasek Merimbun

Ook mooi om te bezoeken is Tasek Merimbun, een meer gelegen in een groot natuurpark, op ongeveer 27 km afstand van Pekan Tutong. Het -Tourist Information Centre in BSB verzorgt trips naar het grootste binnenmeer van Brunei, met zijn colakleurige water.

Het gebied is dunbevolkt en dus aantrekkelijk voor natuurliefhebbers. De oorspronkelijke vegetatie is hier grotendeels in intact gebleven.

5 prachtige bestemmingen in Tutong en Brunei