United States Holocaust Memorial Museum

Swipe

Washington D.C.

Het United States Holocaust Memorial Museum laat bij veel bezoekers een diepe indruk achter. Het museum vertelt over de verschrikkingen, die onder andere Joodse mensen zijn aangedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om het nog dichterbij te laten komen kun je een identiteitskaart krijgen van een slachtoffer van de holocaust. Daarmee zie je bij verschillende plekken in het museum waar deze persoon zich bevond en hoe het met hem of haar ging tijdens bepaalde periodes.

Er is een uitgebreide collectie van meer dan 15.000 voorwerpen en er is veel beeldmateriaal waar sommige bezoekers heel geëmotioneerd van raken. Zo zijn er films waarin Hitler toespraken houdt of waar je inzicht krijgt in de lange geschiedenis van het antisemitisme. Je ziet er foto’s, promotiemateriaal en andere bewijzen die de haat weergeven van de nazi’s tegen verschillende bevolkingsgroepen.

Op een andere verdieping kun je opnames van overlevenden beluisteren over het leven in de kampen en de gruwelijke reis er naar toe. Op de tweede etage lees en zie je een heel andere kant. Daar wordt gesproken over de heldendaden die mensen hebben verricht om een ander te helpen ontsnappen aan het heersende regime. Ook vind je er een expositie over het leven van vlak na de oorlog en een ruimte om de slachtoffers te herdenken en een kaarsje voor hen aan te steken.

Omdat het United States Holocaust Memorial Museum behoorlijk heftige beelden en informatie ten toon stelt, wordt het afgeraden om kinderen jonger dan 11 jaar mee te nemen. Er is wel een aparte expositie ingericht voor kinderen vanaf 8 jaar, zodat ook zij een idee krijgen van de verschrikkingen die toen hebben plaatsgevonden.

Het museum wordt jaarlijks door miljoenen en dagelijks door wel 10.000 mensen bezocht. Het is dan ook verstandig om van te voren een kaartje te reserveren met een bepaalde datum en tijd. Zo voorkom je dat je te lang in de rij moet staan en soms zelfs helemaal niet naar binnen kan. Vooral in de maanden maart tot en met augustus is het vaak erg druk. De toegang is gratis.

Locatie: 100 15th St SW, Washington, DC 20024. Dagelijks geopend van 10.00-17.30 uur.

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.