Vaduz

Swipe

Vaduz

De hoofdstad Vaduz (5000 inwoners) heeft als belangrijkste bezienswaardigheid het hoog tegen de bergen gelegen (niet toegankelijke) kasteel van de vorstelijke familie. De bouw van het kasteel gaat terug tot de 13de eeuw; in het begin van de 20ste eeuw werd het gerestaureerd. Het voortbestaan van het staatje is mede te danken aan de lange regeerperioden van de vorsten gedurende de laatste eeuw: Johann 11 regeerde van 1858 tot 1919; Frans Joseph 11 van 1939 tot 1984. In 1984 droeg Frans Joseph 11 de regering over aan zijn zoon Hans Adam 11. Franz Joseph en zijn vrouw stierven beiden kort na elkaar in 1989.

Het kasteel van Vaduz

Het kasteel van Vaduz in Liechtenstein is het embleem van Liechtenstein. Een romantisch voetpad leidt naar de ingang van het kasteel van Vaduz. Het kasteel werd ongeveer 700 jaar geleden gebouwd. Sinds het jaar 1712 n.Chr. is het in het bezit van de Prins van Liechtenstein. Bovendien is het sinds 1938 is de officiele residentie van de familie van de prins. Vandaar dat het helaas gesloten is voor het publiek. De structuren aan de oostzijde zijn de oudste delen van het kasteel; zij stammen uit de 12de eeuw.

Het regeringsgebouw

De bouw van het regeringsgebouw werd voltooid in het jaar 1905. Het is de regeringszetel van het Vorstendom Liechtenstein en ligt direct aan het begin van het voetgangersgebied. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de parochiekerk van St. Florin (1873), het nieuwe parlementsgebouw (de Landtag) en het beheerders Huis (Verweserhaus).

 

Het Rode huis

Het Rode Huis in Vaduz heeft een opmerkelijk laatmiddeleeuwse puntdak in een zogenoemde trap structuur. De zware toren uit 1904 is al van verre te zien. In de Middeleeuwen werd het gebouw eigendom van de leenmannen Vaistlis. In 1525 werd het huis gekocht door een erfgenaam van de leenmannen Vaistlis uit het klooster van St. Johann in de Thurtal vallei. Sinds 1807 is het Rode Huis eigendom van de familie Rheinberger. In de rechterhoek van het huis staat nog steeds een 17e eeuwse wijnpers.

10 prachtige bestemmingen in Vaduz en Liechtenstein