Vaduz

Swipe

Het Liechtenstein Nationaal Museum

Het Liechtenstein nationaal Museum heeft niet minder dan 42 verschillende tentoonstellingszalen en herbergt de nationale schatten van het land, varierend van cultureel historische kunstschatten tot aan belangwekkende voorwerpen uit de Lichtensteinse geschiedenis. In totaal worden er in het museum zes gebieden behandelt:

- Archeologie

- De Middeleeuwen

- De moderne geschiedenis

- Etnische Studies

- De 19e eeuw tot heden

- Natuurlijke geschiedenis

De collecties van het Liechtenstein Museum herbergen met name voorwerpen uit Liechtenstein en haar rijke historie, waaronder archeologische vondsten uit het Neolithicum tot aan de Vroege Middeleeuwen, modellen en reliëfs, gebruiksvoorwerpen en objecten uit alle tijdperken, wapens en militaire voorwerpen, een laat-gotische zaal, houtsnijwerk, religieuze kunst, zilverwerk, munten, medailles en decoraties, Alpine landbouwmateriaal, voorwerpen uit de handel, de industrie, de technologie, school, grafische kunstvoorwerpen en cartografie.Verder vindt u er bezienswaardigheden uit de ornithologie, plantkunde, en het planten- en dierenleven in de Alpen.

Tibetica van Heinrich Harrer

Interessant is de verzameling Tibetica (Tibetaanse kunstvoorwerpen). Het is de beroemde verzameling van Heinrich Harrer. De bergbeklimmer die beroemd werd dankzij het prachtige boek en de fantastische fim `Seven Years in Tibet’, waarin Brad Pitt de rol van Heinrich Harrer speelde. Heinrich Harrer schreef in zijn boek:

` Wherever I live, I shall feel homesick for Tibet.

I often think I can still hear the cries of wild geese and cranes

and the beating of their wings as they fly over Lhasa in the clear cold moonlight.

My heartfelt wish is that my story may create some understanding for a people

whose will to live in peace and freedom has won so little sympathy from an indifferent world.

10 prachtige bestemmingen in Het Liechtenstein Nationaal Museum en Liechtenstein