Vienne

Swipe

Rhônedal

Direct ten oosten van de kathedraal ligt aan de Place de Miremont het Museum van scho¬ne kunsten en archeologie. In de 19de eeuw huisvestte het gebouw de overdekte markt van Vienne, maar tegenwoordig is hier de kunstverzameling van de stad te vinden. Het museum omvat ver-zamelingen vanaf de prehistorie, de Romeinse tijd en de 17de en 18de-eeuwse schilders en pottenbakkers tot de 20ste eeuw. Tot de topstukken behoren een bronzen standbeeld van de Romein Pacatianus en een bronzen fries met dolfijnen, waarschijnlijk ooit het onderdeel van een Romeinse brug.

KUNST- EN ARCHEOLOGISCH MUSEUM GEOPEND: Apr.-okt. wo.-ma.9.30-13 u. en 14-18 u.; nov.-mrt. wo.-za. 10-12 u. en 14-17 u„ zo. 14-18 u.

Foto Onze Rhonedal en Beaujolais Expert
Onze Rhonedal en Beaujolais Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over het Rhônedal, Lyon en de Beaujolais. In dit aantrekkelijke gebied vindt u de beroemde Rhône– en Beaujolaiswijnen. 

Vakanties in Frankrijk

Frankrijk > Maine-et-Loire > Concourson-sur-Layon-Standplaats

Camping La Vallée Des Vignes

Het parkachtige terrein ligt aan de rivier de Layon. De staanplaatsen zijn afgebakend door heesters en bomen. Vanaf de camping is er...

v.a. 101.50 p.p.

Frankrijk > Pyrénées-Atlantiques > Urt-Accommodatie

Camping Etche Zahar

De compacte camping ligt op loopafstand van het dorpscentrum en grenst aan een natuurgebied. Het sanitair is goed, verzorgd en schoon. De...

v.a. 81.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Rhônedal