Vienne

Swipe

Rhônedal

Ten noorden van de Tempel van Augustus en Livia, aan de andere zijde van de Rue des Clercs, ligt de Romaanse kloosterkerk Saint-André-le-Bas. De kerk fungeerde reeds in de 6de eeuw als gebedsruimte voor monniken. In 1152 werd het gebouw grondig gerestaureerd. Het schip bleef bewaard en is als het ware omhoog getild. Prachtig zijn de bewerkte kapitelen met als artistieke hoogtepunten de afbeeldingen van Samson en de leeuw en de Jobstijding. De 12de-eeuwse kloosterhof bezit kapitelen met afbeeldingen van mensen en maskers.

KLOOSTERKERK ST-ANDRÉ-LE-BAS GEOPEND: Apr.-okt. wo.-ma. 9.30-13 u. en 14-18 u.; nov.-mrt. wo.-za. 10-12 u. er> 14-17 u., zo. 14-18 u.

Foto Onze Rhonedal en Beaujolais Expert
Onze Rhonedal en Beaujolais Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over het Rhônedal, Lyon en de Beaujolais. In dit aantrekkelijke gebied vindt u de beroemde Rhône– en Beaujolaiswijnen. 

Vakanties in Frankrijk

Frankrijk > Drôme > Le Poët-Célard-Standplaats

Camping Le Couspeau

Wie voor een schitterend uitzicht op de bergen wil kiezen maakt op deze camping de juiste keuze. De terrassencamping heeft staanplaatsen op...

v.a. 126.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Rhônedal