Vienne

Swipe

Rhônedal

Nog verder oostwaarts heeft men aan de voet van de Pipetberg een Romeins theater uit de ïste eeuw n.Chr. opgegraven. Op de top van de berg staan een 19de-eeuws beeld van Onze-Lieve-Vrouw van la Saletta en een kapel. De beklimming wordt beloond met een uitzicht over de stad Vienne. U heeft ook een redelijk zicht vanaf de bovenrand van het beneden liggende Romeinse theater. Dit bouwwerk is met een diameter van 131 m een van de grootste theaters die we kennen. Het biedt plaats aan 13.500 toeschouwers en wordt tijdens het jaarlijks terugkerende jazzfestival intensief gebruikt. De vier onderste rijen waren voor belangrijke gasten; een groen marmeren borstwering scheidde hen van het gewone volk. De vloer van de orkestruimte was eveneens van marmer. Het toneel is versierd met een witmarmeren fries.

Ten zuiden van het Romeinse theater liggen de resten van het Odéon, een klein theater waarin men poëzie- en muziekwedstrijden hield.

ROMEINS THEATER GEOPEND: Apr.-okt. wo.-ma. 9.30-13 u. en 14-18 u.; nov.-mrt. wo.-za. 10-12 u. en 14-17 u., zo. 14-18 u.

Foto Onze Rhonedal en Beaujolais Expert
Onze Rhonedal en Beaujolais Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over het Rhônedal, Lyon en de Beaujolais. In dit aantrekkelijke gebied vindt u de beroemde Rhône– en Beaujolaiswijnen. 

Vakanties in Frankrijk

Frankrijk > Vaucluse > Avignon-Standplaats

Camping Bagatelle

De stadscamping ligt tegenover het centrum en biedt uitzicht op de stadsmuren en het pauselijk paleis. Op het terrein zorgen grote platanen...

v.a. 28.70 p.p.

Frankrijk > Morbihan > La Trinité-sur-Mer-Standplaats

Camping Plijadur

Deze camping ligt in een groene, bosrijke omgeving. De meeste staanplaatsen liggen aan geasfalteerde straatjes geclusterd aan het begin van de camping....

v.a. 134.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Rhônedal