Ville De Québec

Swipe

Noord binnen de vesting

Op deze pagina enkele bezienswaardigheden in het noordelijke gedeelte (gemeten volgens het kompas) van Ville de Québec, hoofdstad van de Canadese provincie Québec.

Augustines de l’Hôtel-Dieu

Het eerste ziekenhuis ten noorden van Mexico is in 1644 door zusters augustinessen in Ville de Québec neergezet. Daarvan is het Musée des Augustines de l’Hôtel-Dieu aan 32 Rue Charlevoix overgebleven. Er zijn exposities over geschiedenis, kunst, medische instrumenten en apothekersspullen van de augustinessen. Gesloten op maandagen.

Centre Catherine-de-St.-Augustin

Onderdeel van datzelfde ziekenhuiscomplex aan 32 Rue Charlevoix is het Centre Catherine-de-St.-Augustin. Dat is gewijd aan de zalig verklaarde augustines Marie-Catherine. Zij was in de zeventiende eeuw een van de oprichters van de rooms-katholieke kerk in Canada. Haar lichamelijke resten liggen hier in een relikwieënschrijn. Ook dit kleine museum is op maandagen dicht.

Amérique Française

Aan 2 Côte de la Fabrique staat het Musée de l’Amérique Française. Hier staat de geschiedenis van de Franstalige mensen in Noord-Amerika centraal. Het zit in drie gebouwen die ooit villa’s en een kapel zijn geweest. Veel van de tentoongestelde spullen zijn verzameld door het Séminaire de Québec. Dat was in 1659 op deze locatie gebouwd. Dit museum is buiten de zomermaanden op maandagen gesloten.

10 prachtige bestemmingen in Noord binnen de vesting en Oost-Canada