Wallis

Swipe

Wallis

Het kanton Wallis, het derde in grootte na Graubünden en Bern, wordt gevormd door het brede dal van de Rhöne, dat aan de noord en de zuidzijde wordt begrensd door een aantal van de hoogste bergen van Zwitserland. Meer dan vijftig toppen overschrijden een hoogte van 4000 m. Aan de noordkant heeft het kanton binnen zijn grenzen bergen als de Jungfrau, Mönch en Finsteraarhorn, terwijl de Aletschgletsjer evenwijdig aan een groot gedeelte van de Rhóne loopt. Aan de zuidkant sluiten de Dent Blanche, de Weisshorn en de Matterhorn het land af van Italië. De Nufenenpas (2478 m) onderhoudt de verbinding met het kanton Ticino; terwijl u via de Simplonpas (2005 m), de Grote Sint Bernardpas (2469 m) en de gelijknamige tunnel vanuit Wallis naar Italië kunt reizen. De weg naar Frankrijk en Chamonix slingert over de Col de la Forclaz.

Ten slotte kunt u vanuit Gletsch in het Gomsdal via de Grimselpas Centraal Zwitserland bereiken en via de Furkapas het kanton Graubünden. In Wallis, het bekendste bergkanton van Zwitserland, kunt u de Alpen in al zijn schoonheid bewonderen. Velen maken een tocht naar de beroemde Matterhorn of maken een tochtje met de Glacier Express. Anderen bezoeken de Bettmerhorn en Bettmeralp, de Aletschgletscher, Saas-Fee of of de wereldberoemde wintersportplaats Zermatt. Bovendien kunt u een bezoek brengen aan de Grimselpas (eigenlijk gelegen in Centraal-Zwitserland), het kuuroord Leukerbad, de Eggishorn in Fiesch, Crans-Montana, de hoofdstad Sion en nog veel meer!

De Walliser waren het eerst bekende volk dat zich op permanente basis in het hooggebergte vestigde. Ze rooiden bossen en bouwden huizen van hout en steen, legden terrasgewijs akkers aan en zorgden voor het bevloeiingssysteem. Het was bij hen gebruik om het hele bezit aan één nakomeling te geven zodat de overige gezinsleden gedwongen waren om na de dood van de ouders verder te trekken. Zo kwamen de Walliser in de Italiaanse bergdalen rond de Monte Rosa terecht. Later trokken ze verder oostwaarts de bergdalen van Graubünden in; sommigen trokken tot in het Oostenrijkse Vorarlberg.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Wallis en Zwitserland