Wallis

Swipe

Leuk-Susten

In de gemeente Leuk-Susten, bestaande uit Leuk (Leuk-Stadt) en Susten, wonen 3200 mensen te midden van 80 ha aan wijngaarden. Het stadje stond vroeger bekend als Leuca Fortis, de gefortificeer de stad die al voor de Romeinse tijd werd bewoond. In Leuk (Frans: Loèche) staan veel middeleeuwse gebouwen, waaronder de residenties van adellijke families en het opmerkelijke raadhuis, een torengebouw uit de 16de eeuw. Het kasteel dat hier oorspronkelijk stond werd in 1415 verwoest.

INFORMATIE LEUK. Rondleiding: juli-half okt. di. 15.15 uur vanaf het raadhuis.

In het voormalige bisschoppelijke slot is het Heimatmuseum gevestigd.

INFORMATIE HEIMATMUSEUM. Geopend: juli-half okt. za. 1416 uur.

De barokke Ringackerkapel is bekend om het rijke 17de-eeuwse stucwerk. Naast het gebedshuis op het ommuurde kerkhof (de ringakker) werden de slachtoffers begraven van de pestepidemie in 1629. De kapel bezit een houten altaar, een barok orgel en bezienswaardige plafondschilderingen. De St. Stephankerk is gebouwd in laatgotische stijl en heeft een rijk versierde Romaanse toren met een opvallende wijzerplaat. Tijdens restauratiewerkzaamheden in 1986 kwamen eeuwenoude muurschilderingen te voorschijn. Voorts vond men er uit hout gesneden beelden, waaronder een 13de-eeuwse voorstelling van Maria met het dode lichaam van Jezus op haar schoot. Buiten het dorp bij Brentjong, duidelijk zichtbaar vanaf de autoweg die Visp met Brig verbindt, staan op een heuvel de paraboolspiegels van het eerste Zwitserse grondstation voor satellieten.

Verbindingen

Bus naar Aqarn, Albinen, Varen, Guttet, Erschmatt en Leukerbad.

Trein: het station Leuk SBB heeft treinverbindingen met onder meer Brig, Sierre en Sion en een directe busverbinding met Leuk-Stadt.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Leuk-Susten en Zwitserland