Wallis

Swipe

Leukerbad

In Leuk voert een afslag naar Leukerbad (Loèche les Bains). De weg naar Leukerbad voert door wijngaarden en bossen. Het dorp (1411 m) ligt in de vallei van de rivier de Dala.

Leukerbad bezit de grootste warmwaterbaden van Europa. Er zijn tien overdekte en negen open baden, die dagelijks drie miljoen liter water verwerken. De kalk en zwavelhoudende bronnen hebben een temperatuur van 51° C en werden reeds door de Romeinen intensief gebruikt. De watertemperatuur in de meeste kuuroorden varieert van 28°C tot 51°C, afhankelijk van het te nemen bad. Zij beschikken over rustbaden, zwembaden, massagestralen, stoombaden, verschillende bubbelbaden, massagebaden en fitnessruimten.

Kuuroorden

Vanuit bijna alle kuuroorden heeft u een fraai zicht op de omringende bergen. Het meest luxe kuuroord is de St. Laurent Alpentherme waar u kunt baden in Romeinse stijl en waar u eventueel terechtkunt voor behandeling van speciale ziekten. Voor dit soort behandelingen kunt u ook terecht in de Rheu ma und Rehabilitationsklinik Leukerbad, in het St. Lorenzbad, in het Volksheilbad en in de Rheumaklinik SVK. Het grootste en meest bekende kuuroord is het Burgerbad. Zij hebben verschillende binnen en buitenbaden. Bovendien is het Burgerbad uitstekend geschikt om met kinderen te kuren; zij beschikken over een speciaal kinderbad met glijbaan en speeltoestellen. In het dorp staan huizen en gebouwen uit de 16de eeuw; bezienswaardig is het witgekalkte kerkje met een barok altaar. In het zijschip is nog een aantal oorspronkelijke muurschilderingen zichtbaar.

Kabelbanen

De Gemmipas (2314 m) kan worden bestegen via een lange trap en met een kabelbaan (Gemmibahn). Uw moeite wordt beloond met een weids uitzicht. Vanaf de Gemmipas voert een stoeltjes lift naar het idyllisch gelegen Dauben meer. Bij dit meer wordt op de laatste zondag van de maand juli het schapen feest gevierd.

Een andere kabelbaan (Torrentbahn) onderhoudt de verbinding tussen Leukerbad en het bergstation Rinderhütte (2310 m), aan de voet van de Torrent horn (2998 m). Gemarkeerde bergpaden leiden onder meer in 2 uur en 10 minuten naar de top van deze berg. Als alternatief kunt u vanaf de Rinderhütte per kabelbaan afdalen naar Albinen Leitern (via Torrentalp). Voorts is er een kabelbaanverbinding (Torrentbahn Obere MaressenFeuille rette) tussen Leukerbad en het bergstation Feuillerette (1900 m). Vanaf dit bergstation kunt u via bergpaden in anderhalf uur naar het bergstation Rinderhütte lopen.

Verbindingen

Bus naar Leuk-Stadt en Albinen.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Leukerbad en Zwitserland