Wallis

Swipe

Martigny

Martigny (Duits: Martinach) is waarschijnlijk de oudste stad van Wallis en heette in de Romeinse tijd Octodurus. De versterkte stad beschermde de toegang tot de Grote Sint-Bernardpas en dus de toegang tot het Romeinse Rijk. In 1884 legde men tijdens opgravingen een Romeins forum bloot met onder meer resten van een amfitheater. Ook tegenwoordig is de stad een belangrijk verkeersknooppunt en fungeert ze als regionaal centrum.

De oude stad

In de oude stad (Martigny-Bourg) staan talloze oude huizen en een barokke kerk uit 1717. Het gezellig Place Centrale wordt overschaduwd door bomen. Hier bevindt zich het stadhuis met bezienswaardige gebrandschilderde ramen (55 m2). Vlakbij staat de Notre-Dame-des-Champs, herkenbaar aan het reliëfrijke portaal. Een ander bezienswaardig gebouw is het 15de-eeuwse Maison Supersaxo. Iedere dinsdag is er in Martigny een markt.

Waarmerk

Het waarmerk van de stad is de hoog gelegen ruïne van het 13de-eeuwse kasteel La Batiaz, opgetrokken op de fundamenten van een Romeinse wachttoren. Vanaf de 28 m hoge toren van het kasteel heeft u een goed zicht op de stad en omgeving. Het gelijknamige stadsdeel is door een overdekte houten brug over de rivier de Drance met het centrum van de stad verbonden.

Kunstmusea

In Martigny zijn veel kunstmusea met wisselende tentoonstellingen; de stad draagt met recht de naam 'Kunsthoofdstad van Wallis'. De Fondation Pierre Gianadda in de Rue du Forum heeft een collectie Gallo-Romeinse vondsten, zoals vaatwerk, beelden en de resten van een in 1976 ontdekte tempel. Dezelfde stichting beheert ook een automobielmuseum.

INFORMATIE FONDATION PIERREGIANADDA. Geopend: dag. 9-19 uur.

Andere galerieën zoals de Fondation LouisMoret, de Manoir de la Ville en de Gallerie Latour organiseren regelmatig tentoonstellingen.

Salvan

In Martigny maakt de Rhöne een scherpe knik naar het noordwesten, om na ongeveer 60 km uit te monden in het Meer van Genève. De moderne autoweg en de oude weg volgen de loop van de Rhöne. Enige kilometers buiten Martigny leidt de afslag naar Salvan en naar de brug de Gueuroz over de rivier Le Trient. De brug biedt een boeiend uitzicht. Salvan is een aardig bergdorp en een centrum voor verdere tochten in het dal van de rivier.

Verbindingen MARTIGNY

Auto: in Martigny komt een aantal belangrijke wegen samen: de weg van het Meer van Genève, de verbinding met de pas en tunnel van de Grote SintBernard, en de wegen naar het Italiaanse Aosta, de Colle de la Forclaz en het Franse Chamonix. Verder is er een verbinding met het skicircus Les 4 Vallées van Verbier, een van de grootste skicentra van Europa.

Bus naar Trient, Le Chatelard (lijn 10041), Ravoir (lijn 10040), BourgStPierre en de Grote Sint Bernardpas (lijn 10046).

Trein naar Montreux, Lausanne, Genève, Sion, Sierre, Brig, Oberwald, Le Chable, Orsières, Salvan, Le Chêtelard en Vallorcine (Fr., aansluiting met Chamonix).

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Martigny en Zwitserland