Wallis

Swipe

Nendaz en Veyzonnaz

In de van Sion naar het zuiden lopende dalen liggen Haute-Nendaz en Veyzonnaz. Beide zijn bekende wintersportplaatsen, die deel uitmaken van het grote skicircus Les 4 Vallées. De laatste jaren komen echter steeds meer zomergasten naar deze hooggelegen dorpen. Met name vanuit Haute-Nendaz heeft u een schitterend uitzicht op de Rhónevallei.

Toerisme en landbouw

Door het dal van Nendaz stroomt het riviertje de Printse, gevoed door het stuwmeer van Cleuson. In het dal wonen 5000 mensen die voor een belangrijk deel van het toerisme leven, anderen verdienen hun brood in de landbouw. Producten van betekenis zijn: aardbeien, frambozen, abrikozen en druiven. Daarnaast houdt men bijen en koeien. Het administratieve en kerkelijke centrum van het gebied is het dorp BasseNendaz.

Bisses

Vanuit Haute-Nendaz kunt u aantrekkelijke wandelingen maken, met name langs de eeuwenoude irrigatiekanalen ofwel Bisses. Een kabelbaan onderhoudt de verbinding tussen het dorp en Tracouet. Vanaf dit bergstation kunt u over alpenweiden en door bossen terug naar het dorp wandelen.

Mont-Fort

Op een afstand van 7 km van Haute Nendaz ligt Siviez ofwel Super-Nendaz (1730 m). Hier begint het kabelbaantraject (via Tortin en Col des Gentianes) naar Mont-Fort (3330 m). U kunt ook doorrijden naar Tortin (2044 m) en op de kabelbaan stappen naar Mont-Fort. Het uitzicht vanaf Mont-Fort op de omringende bergen is onvergetelijk. U kunt hier zomers omlaag skiën of ca. 50 m omhoogklimmen naar de echte top van de Mont-Fort.

Vanaf het kabelbaanstation Col des Gentianes kunt u weer per kabelbaan omlaagreizen naar Siviez of naar Verbier. De andere bergstations van de kabelbanen die Siviez als dalstation hebben ontsluiten aantrekkelijke wandelgebieden.

Verbindingen

Bus: Haute-Nendaz en Veyzonnaz hebben busverbindingen (buslijnen 135-55 en 135-56) met Sion (reistijd: ca. 40 min.). Busijn 135-56 rijdt vanaf Haute-Nendaz door naar Siviez (reistijd vanaf Haute-Nendaz: ca. 20 min.).

Vakanties in Zwitserland

Zwitserland > Jura > Saint-Ursanne-Standplaats

Camping Tariche

Langs de rivier de Doubs, rond een restaurant en een rustiek gebouw met huurappartementen liggen de vrije plaatsen van dit terrein. Er...

v.a. 119.00 p.p.

Zwitserland > Valais > Raron-Standplaats

Camping Simplonblick

Deze camping ligt achter een motel, een benzinepomp en een restaurant, aan weg nummer 9. Hij is daardoor makkelijk bereikbaar. Er is...

v.a. 70.00 p.p.

Zwitserland > Valais > Les Haudères-Standplaats

Camping Molignon

De camping ligt aan de voet van de bergen langs een snelstromende rivier. Er is een zwembad met schuifdak, een kookgelegenheid voor...

v.a. 140.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Nendaz en Veyzonnaz en Zwitserland