Wallis

Swipe

Sierre

Sierre ligt tussen wijngaarden op een plaats waar in prehistorische tijd een enorme lawine omlaag kwam. De stad bevindt zich op de grens van het Duitstalige deel Wallis en het Franstalige deel Valais, dat ten oosten van de stad door het Pfynwald loopt. Dit fraaie pijnbo menbos groeit boven op de resten van de lawine. Om de unieke plantenwereld te beschermen kreeg het bos de status van natuurreservaat.

Wijnweg

Midden in het pijnbomenbos, vlak bij Sierre, ligt het wijndorp Salgesch. Hier brouwt men de heerlijke Dólewijnen. De zogenoemde wijnweg (Rebweg) met 45 informatieborden verbindt het wijndorp met Sierre (een wandeling over de wijnweg van Sierre naar Salgesch duurt 2 uur (via Pyramiden) of 2,5 uur (via de Bisse des Marais)). Het Walliser Wijnmuseum is ondergebracht in twee gebouwen die verbonden zijn door deze wijnweg: in het kasteel Villa (Sierre) en het Zumofenhuis (Salgesch).

Chateau Vidomnes

In Sierre staan in de wijken Villa en Muras nog talloze oude gebouwen, huizen en kerken. Vooral het Chateau Vidomnes (naar de bewonende familie ook Chateau Mercier genoemd) uit de 15de eeuw is door de hoge ligging en vier hoektorentjes een opvallend gebouw. Het kasteel werd in 1991 door de stad aangekocht en is na de restauratie voor het publiek opengesteld.

Het Chateau de Chastony uit 1734 heeft een zware toren, een barokke arcade en in het interieur bijzondere lambrizerin gen.

Het 17de-eeuwse stadhuis heeft beschilderde plafonds en wandschilderingen. In de kelder van het stadhuis zetelt het Tinmuseum.

INFORMATIE TINMUSEUM. Geopend: ma.-vr. 9-11 en 15-17 uur.

Het Rainer Maria Rilke Museum kunt u in het Maison de Courten vinden. De dichter Rilke woonde van 1921 tot 1926 in de woontoren Muzot, vlak bij Sierre.

INFORMATIE RAINER MARIA RILKEMUSEUM Geopend: di.zo. op verzoek.

INFORMATIE SIERRE. Toeristeninformatiekantoor (Office du Tourisme de Sierre et Sal quenen), Place de la Gare 10, 3960 Sierre.

INFORMATIE RIVERRAFTING. Traject tussen Sierre (Chippis), Sion (Batassé), Aproz en Riddes.

Verbindingen SIERRE

Bus naar Crans-Montana, Leuk-Stadt, Moiri en Zinal.

Trein naar Crans-Montana, Brig, Sion, Lausanne en Genève.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Sierre en Zwitserland