Wallis

Swipe

Verbier

De bochtige weg van Martigny naar Verbier passeert Sembrancher, waar twee takken van de rivier de Drance samenkomen. De route gaat verder door een aantrekkelijk landschap naar Le Chable (naar oppervlakte behorend tot de grootste gemeenten van Zwitserland) en vervolgens naar het op 1500 m hoogte gelegen Verbier. Het oorspronkelijke dorp is als het ware geheel overwoekerd door de grote toeristenplaats die op de hellingen van de Val de Bagnes is ontstaan. In 1990 is men begonnen met het verfraaien van het dorp: men legde Le Hameau aan, een pleintje met een opmerkelijke zonnewijzer, een stadhuis, een kapel, woonhuizen en ondergrondse winkels.

Les 4 Vallées

Verbier ligt halverwege tussen de Matterhorn en de Mont Blanc, midden in een van de grootste skigebieden van Europa: Les 4 Vallées. De hellingen van de omringende bergen zijn bedekt met 320 km pisten en 85 skiliften en gondelba nen. Het stadje beschikt over de grootste gondelbaan van Europa, die met twee cabines met elk driehonderd plaatsen de verbinding verzorgt tussen een hoogte van 2200 m en de top van de berg Mont Fort op 3330 m hoogte. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op ontelbare alpentoppen (zie ook onder Nendaz en Veyzonnaz). Een ander bekend uitzichtpunt is de Attelas (2730 m), die zowel door een gondelbaan als stoeltjesliften kan worden bereikt.

Verbindingen

Auto: bij Sembraricher is de afslag naar de Grote SintBernardpas.

Bus: Verbier-Village en het dalstation Verbier (kabelbanen) hebben een busverbinding met Le Chable (lijn 13335). Le Chêble heeft busverbindingen met Bruson, Moay en Mauvoisin en het Meer van Mauvoisin (lijn 13345).

Trein: Le Chable heeft een treinverbinding met Martigny.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Verbier en Zwitserland