Wallis

Swipe

Visp

Visp werd reeds in de Romeinse tijd bewoond en heeft nu nog een schilderachtig oud stadsdeel. Hier staat de barokke Driekoningenkerk (de Bürgerkirche) uit 1730 met een Romaanse toren. De St. Martinkerk uit het midden van de 17de eeuw werd in 1953 verbouwd, slechts de barokke voorhal is gespaard gebleven. In de oude stad staan verscheidene bezienswaardige huizen: Haus Inalbon (17de eeuw), met trapgevel, en Haus Burgener, bij de St. Martinkerk. De belangrijkste winkelstraat in Visp is afgesloten voor autoverkeer.

In de omgeving van Visp kunt u uitstekend wandelen, onder meer langs de Suonen, de oude waterleidingen langs de rotsen, die de wijnvelden van water moesten voorzien. De grootste Suonen liggen in het Turtmanndal, Ausserberg en Visperterminen.

Visperterminen

In het wijndorp Visperterminen groeien de druivenstruiken tot een hoogte van 1200 m, een hoogte die nergens in Europa wordt geëvenaard. Het is de enige plek waar u de heerlijke plaatselijk gebrouwen Heidawijn kunt drinken. Een stoeltjeslift onderhoudt de verbinding tussen het dorp en Giw (1860 m). Vanuit het dorp kunt u de kruisweg naar de i7deeeuwse barokke Mariakapel lm Wald lopen (1581 m, wandelduur: 1 uur). Alle tien houten bidhuisjes tussen het dorp en de witte kapel stammen uit de 18de eeuw.

Verbindingen VISP

Bus naar Saas-Fee, via Stalden, Moosalp en Visperterminen.

Trein naar onder meer Ausserberg, Brig, Sierre en Sion. Stopplaats van de Glacier-Express. Overstapstation voor de smalspoorbaan Brig-Visp-Zermatt.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Visp en Zwitserland