Washington Monument

Swipe

Washington D.C.

Het Washington Monument is een zeer populaire bezienswaardigheid in Washington DC. De ongeveer 169 meter hoge obelisk kwam in 1888 gereed als gedenkteken voor de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. Na de bouw was het tijdelijk de hoogste constructie ter wereld, tot de Eiffeltoren deze plaats innam.

Voordat het Washington Monument eindelijk af was zijn er nogal wat fiasco’s geweest. Zo werd onder andere een vergevorderd plan om de president als Griekse magistraat met blote borst af te beelden, geweigerd door een geschokt publiek. En na goedkeuring van het huidige ontwerp in 1833, bedacht door architect Robert Mills, stond de bouw tijdens de Burgeroorlog stil. Tot op heden is er daardoor een verschil in kleur te zien vanaf 46 meter.

Wanneer je Washington Monument bezoekt kun je de laatste meters alleen maar wandelend afleggen. Er zijn een aantal omheinende muren die vrijwel alle voertuigen tegenhouden. Verder mag je geen grote rugzakken en eten en drinken meenemen dat niet afgesloten is. Je wordt door bewakers (vluchtig) gecontroleerd en kunt daarna de liften naar de top betreden.

Eenmaal boven aangekomen, kijk je uit over heel Washington DC. Het monument staat in het hart van de stad en biedt uitzicht over de meeste kenmerkende gebouwen van de stad, zoals het Witte Huis, het Capitool en een aantal Memorials. Als je weer naar beneden gaat met de lift kun je door de glazen wanden enkele van de 192 bijzondere stenen zien, die door andere landen, alle Staten en meerdere organisaties cadeau werden gedaan. Eén van de meest waardevolle stenen is die van Alaska. Deze steen bestaat uit pure jade en is miljoenen waard.

Tickets voor het Washington Monument zijn gratis verkrijgbaar. Je kunt ze kopen bij de kiosk in de Monument Lodge, bij de voet van de heuvel waar het monument op gelegen is. Ze zijn vaak al uitverkocht om 9.00 uur, dus het is verstandig al eerder in de rij te staan. Je kunt ook vooraf telefonisch of online tickets bestellen. Informatie daarover vindt je via de officiële website van het Washington Monument. Je betaalt dan wel een bedrag voor de reservering en administratie.

Locatie: 2 15th St NW, Washington, DC 20007

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.