Washington National Cathedral

Swipe

Washington D.C.

De majestueuze Washington National Cathedral is de op zes na grootse kathedraal ter wereld en de op twee na grootste in de Verenigde Staten. Het is een indrukwekkend en groot gebouw dat samen met het Capitool en het Washington Monument ver boven alle andere structuren uitsteekt. Deze imposante kerk is ontworpen door architect Philip Hubert Frohman en heet eigenlijk ‘Cathedral Church of St. Peter and St. Paul’. Het heeft 83 jaar geduurd voordat het bouwwerk in 1990 gereed was en werd in eerste instantie slechts gebruikt door mensen van het Anglicaanse geloof. Tegenwoordig is iedereen die welk geloof dan ook wil belijden welkom in de Washington National Cathedral.

De kathedraal is opgetrokken in Gotische stijl, maar bevat ook een paar verrassende elementen. Zo is er een stukje steen van de maan in één van de glas-in-lood ramen verwerkt. Het gebouw heeft de klassieke vorm van een kruis en is voorzien van meer dan 100 waterspuwers. Wanneer je even uit wilt rusten in de buitenlucht is dat mogelijk in één van de twee weelderige tuinen die de kerk omringen.

De kerk doet vaak dienst als locatie om speciale gebeurtenissen te vieren. Zo werd hier aan vele belangrijke staatshoofden hun laatste eer betoond en werden er heugelijke feiten als het einde van beide Wereldoorlogen gevierd. Daarnaast kun je er vaak prachtige concerten beluisteren.

Er worden verschillende tours georganiseerd waarbij een gids veel vertelt over de veelbewogen geschiedenis van de Washington National Cathedral. Meer informatie vind je op de website van de kathedraal: http://www.nationalcathedral.org. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf rond te kijken. Brochures met informatie in verschillende talen zijn verkrijgbaar bij de ingang.

Locatie: 3101 Wisconsin Ave NW, Washington, DC 20016

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.